12 echipe de cicliști iau startul în Turul României astăzi, din Timișoara: GALERIE FOTO

Turul României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării organizată de Federația
Română de Ciclism alături de Auchan Retail România și Ministerul Tineretului și

Sportului, în calitate de parteneri principali, debutează astăzi, 8 septembrie, la Timișoara. La start sunt aliniate 12 echipe de cicliști din România, Republica Moldova, Germania, Polonia, Bulgaria, Kazakhstan și Cambodgia. Mica Buclă traversează anul acesta un traseu de peste 700 km în perioada 8-13 septembrie, iar cele mai importante momente din competiție vor putea fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

„Astăzi dăm startul Turului României la ciclism! O adevărată provocare ediția din acest an, dar ne-am ambiționat să păstrăm tradiția evenimentului, așa că ne-am pregătit cu soluții și planuri în avans, ceea ce ne permite să pornim astăzi în competiție cu un pluton format din 12 echipe din 7 țări, atât echipe continentale, cât și naționale și de club. Abia așteptăm să ne bucurăm împreună de această ediție și de traseele spectaculoase pe care le vom străbate, cu siguranță va fi ca o gură de aer pentru noi toți, după o lungă perioadă fără competiții sportive. Pornim din Timișoara, urcăm pe Transfăgărășan și încheiem Mica Buclă în București! Ne puteți urmări LIVE la TVR, haideți cu noi!”, a declarat Eduard Novak, președintele FRC.

Printre echipele confirmate la linia de start se numără 6 echipe UCI continentale, respectiv: Vino Astana Motors (Kazakhstan), CCC Development Team (Polonia), Cambodia Cycling Academy (Cambodgia), Bike Aid (Germania) și echipele românești Team Novak și Giotti Victoria Savini Due. De asemenea, la Turul României participă și 3 echipe naționale (România, Bulgaria, Moldova) și 3 echipe de club din România (CSA Steaua București, UVT Devron, Olimpic Torpedo Zărnești).

Competiția a debutat astăzi, 8 septembrie, la Timișoara, cu ceremonia de prezentare a echipelor, aceasta fiind urmată, începând cu ora 18:00, de cursa-prolog în cadrul căreia echipele vor parcurge un traseu de 3,6 km în jurul Pieței Libertății.

În lupta pentru tricoul galben, cicliștii vor parcurge anul acesta un traseu spectaculos de peste 700km ce surprinde numeroase obiective turistice și orașe de referință pentru turismul românesc. Astfel, Turul României va continua miercuri, 9 septembrie, pe traseul de peste 170 km dintre Timișoara și Oradea, joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. În urma unei modificări recente, etapa de sâmbătă, 12 septembrie, va porni din comuna Cârțișoara, județul Sibiu, în loc de Brașov. De aici, cicliștii vor continua traseul stabilit inițial spre Transfăgărășan, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului și este sprijinit în acest an de sponsorii: Danone Yo Pro (tricoul galben), Orange (tricoul albastru și partener de tehnologie), Zuzu Fit (tricoul verde), ETI Dare (tricoul roșu), Ariel, Chio, Pizza Guseppe, GoKidy, Hochland, La Dorna, Olympus, Orbit, Pepsi, Perfect Fit, Wanted, Zero Candies, Agrosel, Carpat Sport, Ceetrus, Iulius Town, Karcher, Oney, Aquavia – apa oficială, Zarea – spumantul oficial, Expedicar – partener de mobilitate, Universitatea de Vest din Timișoara – partener instituțional. Turul României 2020 este alimentat de Petrom. În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (acordat liderului clasamentului general), tricoul verde (acordat celui mai bun cățărător), tricoul roșu (acordat celui mai bun sprinter), tricoul alb (acordat celui mai bun rutier U23) și tricoul albastru (pentru cel mai bine clasat român în clasamentul general).

Despre Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenți, pe ruta
București-Sinaia-Târgoviște-Butimanu-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima ediție a Turului României, țara noastră devenind a șasea din lume cu propriul tur național. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Pitești și București, când cei 109
kilometri au fost parcurși cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romașcanu și Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câștigat fiecare de 3 ori Turul României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.

Mai multe informații despre Turul României 2020 sunt disponibile pe www.turulromaniei.com și pe www.auchan.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: