2 Banat Epic, ciclism montan cu două probe, din Slatina-Timiș (Caraș Severin), sâmbătă și duminică: până pe Țarcu și Semenic!

2BE, o cursă organizată de prieteni, pentru prieteni. 2BE sau 2 Banat Epic este o cursă de MTB pe etape. Mai exact două etape, programate în acest weekend, cu cățărări până pe Țarcu respectiv Semenic. Detaliile, din partea organizatorilor…

2BE_04

 

Vrei cățărări tari? Coborâri tehnice? Crezi că nu e nimic ruşinos in a căra bicicleta in spate?  Sau a impinge la ea prin hăţişul pădurilor? Ai in tine un pic din spiritul exploratorului? Vrei să te intalnesti cu alti “nebuni” asemeni ţie? Incă crezi că un traseu de MTB trebuie să fie la munte? Sus pe creste sau prin rapele din fundul vailor?

Mai crezi că o cursă adevărată nu se termină când treci linia de finish, ci atunci când ai terminat noaptea târziu de spus ultima poveste şi cand ultimul jăratic stă să se stingă in vatra focului de tabără ? Că o cursă adevărată nu este despre pe cine ai intrecut ci pe cine ai ajutat, ce ai văzut şi cu cine te-ai intalnit?

Mai ştii că există nebuni care dorm in cort? Că exista viaţă şi in afara pensiunilor şi a restaurantelor? Că există locuri in care asfaltul dispare, pensiunile incă n-au apărut, iar oamenii au rămas oameni?

Ploaia incă te răcoreste şi nu te udă? Noroiul crezi că e bun la reumatism şi nu e o pacoste? Mai crezi că o cursă sub 8 ore e o pierdere de timp? Si când nu mai ştii unde esti consideri că ai descoperit locuri noi, nu că te-ai ratacit? Ciclistul de langă tine incă este un prieten şi nu doar un concurrent?

Dacă incă mai crezi asta, atunci 2BE e o cursă pentru tine.  Dar vezi ca o să fie greu. Foarte greu. Si probabil chiar de-aia o să vrei să vii.

Avem şi varianta de o singura zi – BE. Nu pentru cei mai slabi. Pentru cei mai putini pregatiţi, pentru ca e oricum mai usor ca oricare din cele doua zile ale 2BE, dar nu e plimbare pe doua roti – ar putea fi fratele din clasa “pregatitoare” al lui 2BE. Pentru cei care anul viitor o sa treacă direct la…3BE :).

La concursul 2BE, prima zi are 82 km si  3800 m diferenta de nivel, atingand punctul maxim pe Varful Tarcu; a doua zi traseul are 70 km cu 2000m diferenta de nivel, punctul maxim fiind pe Varful Semenic. La cursa mai “usoara” de sambata, numita simplu BE, vor fi 35 km cu 1500 m diferenta de nivel. Traseele sunt ciclabile aproape integral si sunt frumoase, incredibil de frumoase. Iar organizatorii au tratat cu cineva acolo sus care iubeste ciclismul si au obtinut asigurari ca vremea va fi excelenta pentru o… drumetie montana…, daca vrem sa fim “haiosi”.

Acest concurs nu s-ar fi putut organiza fara sprijinul prietenilor ciclismului: Primariile Slatina-Timis, Bolvasnita, Brebu Nou si Teregova, Ocoalele Silvice din cadrul Directiei Silvice Caras-Severin, Federatia Romana de Ciclism, Regimentul 13 Timisoara, Salvamont Caras-Severin, Inspectoratul de Jandarmi si Inspectoratul de Politie Caras-Severin, Sava Technologies, AGR Autogas Group, CoolBikeTeam Timişoara, Bayern Shop / Depozitul de bere, Terasa Banat Mandria, Sponser Team Romania, AGIL, Arsenal Park si Bega Turism, Restaurant Timisoreana, Salon Celyna, Şufan Company.

Detalii si inscrieri pe site-ul evenimentului: www.ciclism.tibiscus.ro/2be/

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Alte articole legate de acest subiect: