Al 11-lea titlu de campion național în vitrina CS Tibiscus

August… luna numită popular “gustar”, dar dovedindu-se a fi la fel de “cuptor” ca și iulie. Luna vacanțelor și concediilor. Pentru unii însă, aceeași lună este a concursurilor sportive și podiumurilor cucerite prin muncă, strădanie, antrenament și efort.

Zilele trecute, Sibiul a fost gazda Campionatului Național de MTB – cross country maraton, disciplină dificilă a ciclismului, etapă a Triadei MTB 2017, care a presupus parcurgerea unui traseu de peste 80 de kilometri, cu aproape 3000 de metri de urcat. Hotărât ca de fiecare dată, Marius Ionașcu, legitimat la C.S.Tibiscus, a tras tare și după aproape 6 ore și-a adjudecat locul I la categoria M40+ și titlul de campion național de MTB-XCM, care nu este primul din cariera sa de sportiv amator. După el, Cristian Mircioi, sportiv la același club, a reușit un frumos loc 6 la categoria 30-39 ani.

A doua zi, cei doi sportivi nu s-au lăsat și au ales să înfrunte muntele la Zemeș (jud. Bacău) la prima ediție a XCO Zemeș-Runcu. Și au făcut-o cu folos: Marius Ionașcu – locul I, Cristian Mircioi – locul III.

Mai aproape de Timișoara, în week-end, s-a desfășurat Triatlonul Lacului Văliug, la care cunoscuta actriță a Teatrului German din Timișoara și titrată triatlonistă a clubului Tibiscus a ieșit învingătoare peste toate fetele la proba olimpică (înot 1,5 km, ciclism 40 km, alergare 10 km). Și, destul de aproape de Timișoara, la Isverna (Mehedinți), efortul a dat roade pentru Alex Pufan și Titel Rușinaru, ambii ocupând locul II la Isverna Karst MTB Race.

Cu aceste excelente rezultate, C.S.Tibiscus se apropie lejer de organizarea și participarea la 1.000 de evenimente sportive de unde a cules în cei 15 ani de funcționare peste 1.100 podiumuri și 11 titluri de campion național.

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: