Cea de-a XV-a ediție a MTB Cup 2 XCO, la Pădurea Verde

O întrecere sportivă dedicată tuturor cicliștilor amatori sau profesioniști indiferent de nivelul lor de pricepere, pe un traseu foarte divers și animat de un peisaj de poveste ce se întinde în acest an pe parcursul a aproximativ 6.9 kilometri prin Pădurea Verde de-a lungul unui parcurs dedicat categoriei XCO (x-country olimpic), își are startul duminică 30 septembrie la Barajul Dumbrăvița. Este vorba despre cea de a 15-a editie a competiției de ciclism offroad MTB Cup 2 XCO, care demara în anul 1998 din aceeasi locație.

”Continuam prin acest concurs traditia inceputa in anul 1998 tot aici la Padurea Verde prin intreceri amicale intre bikeri, intreceri ajunse acum la adevarate demonstratii de forta si pricepere intre sportivii profesionisti si cei amatori”, semnalează organizatorii evenimentului, din partea Clubului Sportiv Gratzu Timișoara, afiliat la Federația Română de Ciclism, implicată totodată în buna derulare a întrecerii.

Categoriile de concurs și de premiere:

Denumirea categoriei Încadrarea de vârstă Număr orientativ de ture Clasament
1 Copii 9 – 13 ani inclusiv 1
2 Juniori 14 – 17 ani 2
3 Seniori 18 – 29 ani 3-4
4 Elite 30 – 40 ani 3-4
5 Masters 41 ani + 1-2
6 Fete 19 – 99 ani 1-2
7 Fete pana in 18 ani inclusiv 1
8 X-TRA kids pana la 8 ani inclusiv traseu special

Traseul de concurs:

  1. O lungime de 6.9 km. / tură cu un timp mediu de prcurgere de 20 de minute pe tură; în funcție de categoria de concurs la care sunteți înscris, veți avea de parcurs una sau mai multe ture;
  2. Este arbitrat de 20 de arbitri poziționati strategic, ei având camere foto și video ce vor filma cursa încontinuu;
  3. Tot traseul va fi marcat complet cu banda delimitatoare, sageti de directionare specifice sau semne de atentionare in zonele cu risc care necesita precautie sporita;
  4. Tot traseul este practicabil cu orice fel de bicicleta, indiferent de nivelul de experienta, potecile din Padurea Verde fiind din pamant batut, dar noi recomandam folosirea bicicletelor MTB;
  5. Traseul va fi deschis antrenamentelor in pedrioada 23-29 septembrie;
  6. Timpul de concurs va fi între 1:30 și 1:45 minute.

Va exista un punct de alimentare în zona de Start și 20 de puncte de arbitraj pe traseu. Iar startul va fi dat de 3 vânători cu pușcă reală, vânători care vor trage foc în aer marcând startul concursului. Ei sunt ocrotitorii domeniului silvic pe care se va desfășura concursul.

Concurentii ce se vor alinia la start dupa ce in prealabil s-au înscris online pe www.gratzu.ro, vor avea de parcurs trasee de poveste, minunate ca peisaj și diversitate, cu o lungime de 6,9 km, parcurgand o dată sau de mai multe ori acest circuit în funcție de categoria de vârstă la care sunt înscriși.

50% din încasările realizate din taxele de înscriere vor fi directionate in „Fondul Padurea Verde”  fond de investitii non profit realizat special pentru reconstructia si reamenajarea traseelor de ciclism si alergare din Padurea Verde. Astfel prin inscrierea sportivilor nu numai ca se contribuie in scop sanatos prin participarea la un eveniment sportiv ci se si sustine formarea si mentinerea unei zone de agrement pentru toti tinerii ce ar dori sa profite de acest beneficiu.

Intenția organizatorilor este ca prin această manifestare să adune sute de sportivi la linia de start, concursul fiind cu participare internationala, în ideea căreia au fost trimise invitatii cluburilor din zona DKMT (Dunăre, Criș, Mureș, Tisa – România-Serbia-Ungaria), numărul participanților fiind estimat în jurul a 400-500 de concurenți iar cel al spectatorilor, peste 500.

Înainte de festivitatea de premiere, toți sportivii înscriși precum și prietenii acestora se vor putea delecta cu un gulaș la ceaun pregătit pe loc de Manga Attila, participant si câștigător la Zilele Ghirodei la gătit. Iar toți participanții vor primi un DVD în format electronic cu pozele și filmările realizate în întrecere.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: