Ciclism pus pe roate în week-end de CS Tibiscus Timișoara în Caraș Severin: 2 Banat Epic

Clubul Sportiv Tibiscus din Timișoara organizează în week-end-ul 29-31 iulie 2016, la Slatina-Timiș, în județul Caraș-Severin, a doua ediție a evenimentului 2 Banat Epic, un week-end dedicat ciclismului într-o minunată zonă de munte. În două zile, traseul se va suprapune parțial cu drumuri publice și organizatorii informează pe această cale participanții la trafic asupra posibilității de a întâlni cicliști pe partea carosabilă. 2 Banat Epic, eveniment ciclist de MTB pe două etape, este o cursă organizată de prieteni, pentru prieteni.

IMG_6227

Vrei căţărări tari? Coborâri tehnice? Crezi că nu e nimic ruşinos în a căra bicicleta în spate ori a împinge la ea prin hăţişul pădurilor? Ai în tine un pic din spiritul exploratorului? Vrei să te întâlneşti cu alţi “nebuni” asemenea ţie? Crezi că un traseu de MTB trebuie să fie la munte, sus pe creste sau prin râpele din fundul văilor?

Mai crezi că o cursă adevărată nu se termină când treci linia de finish, ci atunci când ai terminat noaptea târziu de spus ultima poveste şi cand ultimul jăratic stă să se stingă în vatra focului de tabără? Că o cursă adevărată nu este despre “pe cine ai întrecut” ci “pe cine ai ajutat, ce ai văzut şi cu cine te-ai întâlnit”?

Mai ştii că există oameni care dorm în cort? Că există viaţă şi în afara pensiunilor şi a restaurantelor? Că există locuri în care asfaltul dispare, pensiunile incă n-au apărut, iar oamenii au rămas oameni?

Ploaia încă te răcoreşte şi nu te udă? Noroiul crezi că e bun la reumatism şi nu e o pacoste? Mai crezi că o cursă sub 8 ore e o pierdere de timp? Şi când nu mai ştii unde eşti, consideri că ai descoperit locuri noi şi te bucuri că încă nu că te-ai rătăcit? Vezi că ciclistul de lângă tine este un prieten şi nu un simplu concurent?

Dacă încă mai crezi toate astea, atunci 2BE este o cursă pentru tine. Dar vezi că o să fie greu şi probabil chiar de aia o să vrei să fii prezent.

Avem şi variante de o singură zi, la alegerea ta – BE de sâmbătă sau BE de duminică. Nu pentru cei mai slabi – pentru cei mai puţin pregătiţi, fără însă a fi o plimbare pe două roţi.

Traseul are în prima zi 64 km şi 2800 m diferenţă de nivel, cu un timp de parcurgere de 5-8 ore; a doua zi traseul are 58 km cu 2000m diferenţă de nivel, fiind estimate de a fi parcurs la fel în 5-8 ore. Traseele sunt ciclabile aproape integral şi sunt frumoase, incredibil de frumoase. Iar organizatorii au tratat cu cineva acolo sus care iubeşte ciclismul şi au obţinut şi în acest an asigurări că vremea va fi excelentă pentru o “drumeţie montană” mai specială…

Atenţie însă pentru cei care trec prin această zonă sâmbătă ori duminică: traseul se suprapune parţial cu DJ608 în data de 30.07.2016 şi cu DJ582/DC96 în data de 31.07.2016, iar participanţii au fost informaţi că trebuie să respecte regulile de circulaţie întrucât evenimentul nu presupune închiderea circulaţiei. Rugăm pe această cale participanţii la trafic să dea dovadă de atenţie şi să respecte indicaţiile organizatorilor care se ocupă de siguranţa cicliştilor pe perioada evenimentului.

Acest eveniment nu s-ar fi putut organiza fără sprijinul prietenilor ciclismului: Primăriile Armeniş, Brebu Nou, Cornereva şi Slatina-Timiş, Federaţia Română de Ciclism, Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi Privat Caraş-Severin, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport şi Direcţia Silvică Caraş-Severin, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caras-Severin, Cool Bike Team Timişoara, Merida, Asociaţia de Ajutor Mudual ADAMS Slatina-Timiş, Nutrend, Decathlon Timişoara, BROL Medical Center, AGIL Timişoara.

Detalii pe site-ul evenimentului: www.banatepic.ro.

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Ciclism: