Cupa Max Ausnit, cu plusuri pentru lugojeni în 2017: ocupanții podiumurilor. ”Pe viitor ar fi bine ca fiecare regiune să aibă un tur”

Cea de-a șasea ediție a Cupei ”Max Ausnit” la ciclism a adus locuitorilor din zona municipiului Lugoj un notabil spectacol pe două roți, având în vedere că pentru prima dată evenimentul şi-a extins formatul şi a durat două zile. Sâmbătă, după workshop-ul ”Cursele de şosea: organizare si participare”, s-a desfășurat în centrul Lugojului etapa de circuit, iar duminică s-a ținut proba de fond pe un traseu lung de 117 kilometri, pe traseul Lugoj – Cireșu – Crivina – Hăuzești – Surducu Mic – Cliciova – Dobrești – Fădimac – Cliciova – Hezeriş.

La competiție au participat peste 300 cicliști din România, Ungaria, Italia, Serbia, Franţa, Ucraina, Republica Moldova, Marea Britanie, Argentina, Statele Unite ale Americii. Dintre cluburile participante amintim: CSA Steaua Bucuresti, Tuşnad Drag Cycling Team, Nomad Merida CST, BikeXpert Racing Team, CS Olimpia, CS Otopeni.

”Am fost foarte încântați de energia și entuziasmul participanților cărora le mulțumim pentru implicare și pentru efort. Ei ne împing ca şi la anul să menţinem trendul de extindere a competiției. În acest an am avut două zile de concurs, astfel dorind să contribuim la creșterea ciclismului din România” a declarat Alexandru Popa, vicepresedintele ACS Ciclism Dumbrăviţa.

“Felicit inițiativa organizatorilor pentru că an de an se ține această competiție. Sunt oameni deschiși pentru dezvoltare, pentru ca această competiție să fie cea mai importantă din vestul țării. Eu sper că și în anii următori va fi organizat și va crește. Acest concurs stimulează și motivează sportivii din această zonă să se antreneze și să se apuce de ciclism. Pe viitor ar fi bine ca fiecare regiune să aibă un tur, momentan însă avem mai multe tururi și competiții internaționale decât Rusia, Ungaria, Serbia sau Bulgaria. Acum avem nevoie de mai multe echipe, de cluburi, care să dezvolte cicliști” a declarat Carol Eduard Novak, președintele Federației Române de Ciclism.

*

Câștigătorii concursului:

Ziua 1, Criterium

Elite Masculin Open: 1. Hugo Velasquez, 2. Facundo Crisafulli, 3. Andrei Nechita.
Feminin Open: 1. Manuela Muresan, 2. Denisa Roman, 3. Roxana Sandu-Radu.
Elite Feminin Open: 1. Valeriya Kononenko, 2. Adriana Ceaușescu, 3. Miriam Stan
Masculin Open: 1. Marian Frunzeanu, 2. George Daniel Anghelache, 3. Filip Grigorescu
General: 1. Hugo Velasquez, 2. Facundo Crisafulli, 3. Andrei Nechita.

Ziua 2, Fond 117km

Masculin Open: 1. Marian Frunzeanu, 2. George Daniel Anghelache, 3. Mădălin Gaiță.
Masculin 40+ de ani: 1. Giovanni Giacometto, 2. Filip Grigorescu, 3. Janos Hemmert.
Feminin Open: 1. Manuela Mureșan, 2. Denisa Roman, 3. Roxana Sandu-Radu
Elite Feminin Open: 1. Ana-Maria Estera Coteață, 2. Miriam Stan, 3. Andreea Ionescu.
Elite U23: 1. Facundo Crisafulli, 2. Roman Seliverstov, 3. Peter Laszlo
Elite Juniori: 1. Veceslav Rusnac, 2. Valentin Vasiloiu, 3. Andrei Ionuț Andrei
Elite Masculin și General: 1. Ruben Ramos, 2. Sergiy Grechyn, 3. Nicolae Tawovitchii
Masculin 18-29 ani: 1. Timotei Păcurar, 2. Roland Schmidt, 3. Sergiu Paraschivu.

Cu ocazia competiţiei s-a organizat un concurs pe pagina facebook.com/CupaMaxAusnit la care marele premiu a fost o cursieră, câștigată prin tragere la sorți de Roland Schmidt, iar învingătorii probelor au primit tricouri de culoarea Fuchsia, care astfel au devenit un simbol oficial al concursului.

* ACS Ciclism Dumbravita este un club sportiv a carui activitate este centrată pe susţinerea performanţei in ciclism, atragerea copiilor şi tineretului către practicarea sportului şi promovarea unui stil de viaţă sănătos. Prin proiectele derulate, ACS Ciclism Dumbrăviţa catalizează o comunitate puternică de cicliști in vestul țării. Calendar competiţii în 2017: Cupa Timisoarei –  șosea, 11 iunie, Cupa Max Ausnit – șosea, 29-30 iulie, Herneacova XCO – MTB, 6 august, Cupa Pădurea Verde – MTB, 27 august. Informații și înscrieri pe www.raceday.ro

 

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: