Edi Grosu câștigă a treia etapă din Turul României și rămâne lider în clasamentul general. FOTO

Edi Grosu, din echipa națională a României, a câștigat etapa de vineri a Turului României la ciclism, îmbrăcând pentru a treia oară tricoul galben și consolidându-și poziția de lider în clasamentul general. Competiția continuă sâmbătă 12 septembrie pe traseul Cârțișoara (județul Sibiu) – Curtea de Argeș.

Cea de-a treia etapă a Turului României, cea mai importantă competiție ciclistă a țării, s-a derulat vineri pe ruta Târgu Mureș – Lacul Sfânta Ana. După un traseu de peste 200 de kilometri, Edi Grosu a câștigat etapa, cu susținerea coechipierului său, Serghei Țvetcov, și a îmbrăcat pentru a treia oară tricoul galben, rămânând lider în clasamentul general al competiției.

Astfel, ocupanții podiumului celei de-a treia etape din Turul României sunt:

 1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României) – tricoul galben, pentru liderul clasamentului general, și tricoul albastru, pentru cel mai bun român din competiție
 2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
 3. BRUSSENSKIY Gleb (Vino Astana Motors).

Pe poziția a 7-a s-a clasat ȚVETCOV Serghei (Naționala României), iar DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due) a ocupat poziția a 10-a, în timp ce CRISTA Daniel (CSA Steaua București) s-a clasat al 14-lea.

În continuare, în clasamentul general ierarhia este următoarea:

 1. GROSU Eduard-Michael (Naționala României)
 2. HOLLER Nikodemus (Bike Aid)
 3. FILUTAS Viktor (Giotti Victoria – Savini Due)

Pe poziții foarte bune din clasamentul general se regăsesc și DIMA Emil (Giotti Victoria – Savini Due), locul 5, urmat de ȚVETCOV Serghei (Naționala României), pe poziția a 6-a.

Se modifică ușor și ordinea în topul clasamentului pe echipe, după cum urmează:

 1. Bike Aid
  2. Giotti Victoria – Savini Due
  3. CCC Development Team
  4. Vino Astana Motors
  5. Echipa națională a României.

Tricoul roșu (pentru cel mai bun sprinter) și cel verde (pentru cel mai bun cățărător), au mers astăzi la NIKITIN Matvey (Vino Astana Motors). BERGSTRÖM FRISK Erik (Bike Aid) a îmbrăcat tricoul alb, pentru cel mai bun rutier U23 din competiție.

Competiția continuă pe 12 septembrie. Rutierii vor pleca din Cârțișoara pe Transfăgărășan, drum care va fi închis pentru public până la ora 17, cu destinația Curtea de Argeș. Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei.

Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele mai importante momente din competiție pot fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 și TVR3, dar și online pe www.turulromaniei.com și pe paginile de Facebook Turul României și Auchan România.

Despre Turul României

Turul României sau „Mica Buclă” este cea mai importantă competiție ciclistă din România. Prima ediție a Turului, câștigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanță de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobila” a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenți, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-Butimanu-București. Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiția s-a oprit. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima ediție a Turului României, țara noastră devenind a șasea din lume cu propriul tur național. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984, a fost reluată organizarea Turului. Cea mai rapidă cursă parcursă în cadrul Turului României a fost în 1974, între Pitești și București, când cei 109 kilometri au fost parcurși cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romașcanu și Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câștigat fiecare de 3 ori Turului României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale.  

Mai multe informații despre Turul României 2020 sunt disponibile pe www.turulromaniei.com și pe www.auchan.ro.  

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × opt =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: