FOTO. Canadianul Kurt Sorge câștigă în Utah ediția a XII-a în Red Bull Rampage, primul cu 3 succese finale în concursul de mountain bike

Canadianul Kurt Sorge a devenit primul participant în întrecerea Red Bull Rampage care să cucerească trei ediții diferite, vineri impunându-se în cea cu numărul 12, pe povârnișurile din Virgin, în Statele Unite ale Americii, în Utah.

Triumful se datorează reușitei din chiar prima manșă a cursei, cu un punctaj de 92,66, prin care a devenit campionul pe 2017 al competiției de mountain bike dar și primul care să câștige trei ediții diferite în Red Bull Rampage.

Canadianul Sorge a fost urmat îndeaproape pe podium de Cameron Zink din Statele Unite ale Americii și un tânăr din Utah în vârstă de 20 de ani, Ethan Nell, la prima sa aliniere la start în acest concurs.

Un alt canadian, Brandon Semenuk, care, precum Sorge și Zink, căuta adjudecarea pentru a treia oară a trofeului competiției, a căzut însă în manșa I, câștigătorul ediției din 2016 izbutind în schimb o foarte bună cursă următoare, prin care s-a clasat în imediata apropiere a podiumului, pe poziția a patra, urmat pe 5 de Brett Rheeder din SUA, care cădea la rândul său în prima cursă. Belgianul Genon s-a situat pe locul 6, următoarele 3 fiind ocupate de concurenți din Statele Unite ale Americii iar pe zece un alt canadian.

Concursul a păstrat formatul competițional adoptat la ediția anterioară, rezervat unui grup de elită format din 18 protagoniști.

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: