Lugojul pedalează în pijamale: plimbare cu bicicleta, urmată de „Pijama Party” pentru copii

Campania tuturor bicicliştilor din Lugoj începe sezonul de toamnă pe 7 septembrie cu cea mai tare tură ciclistă din istoria oraşului – Lugojul Pedalează în pijamale – unde sute de biciclişti sunt invitaţi să se plimbe prin oraş îmbrăcaţi ca pentru somn.

Scopul este de a ne face mai vizibili în trafic prin această postură inedită, dar şi de a aduce o bucurie celor mici care ne însoţesc de fiecare dată la plimbările cu bicicleta.

Adunarea se va face de la ora 17:30 pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor unde timp de jumătate de oră se împart numere de înmatriculare pe care lugojenii le poartă deja pe biciclete.

La ora 18 se va pleca la plimbare pe un traseu uşor, dar care cuprinde aproape tot Lugojul: Casa de Cultură a Sindicatelor -N. Bălcescu – Ep. Dr. Ioan Bălan – MOL Caransebeşului – retur pe Ep. Dr. Ioan Bălan – Bucegi – Unic – Timişoarei – OMV – 1 Decembrie – Universitatea Drăgan.

Tura se va încheia în amfiteatrul exterior al Universităţii „Drăgan” unde am pregătit o „Pijama Party” pentru cei mici şi … pentru cei mari cu mai multe atracţii: clovnii, cadouri şi o tombolă la care se vor oferi trei pijamale.

Pedalări lunare

Campania Lugojul Pedalează a luat startul înluna noiembrie 2012 şi începând de atunci s-a implicat prin acţiunile sale în comunitatea locală, fie colaborând cu şcolile, cu căminul de bătrâni, fie dăruind cadouri celor nevoiaşi sau pedalând alături de aventurierii lugojeni, atletul paraplegic Vasile Stoica şi cicloturistul Ştefan Hodi.

În luna noiembrie se împlinesc doi ani de când acţiunea are loc în prima duminică din fiecare lună, iarna transformându-se în „Lugojul Patinează”, ceea ce o situează printre singurele din ţară în care se organizează plimbări atât de dese pentru biciclişti.

Organizatorii campaniei sunt Clubul de Turism Concordia, Redeşteptarea şi Go Media.

Oraşul bicicletelor

Dintotdeauna se ştie că un oraş bănăţean, Lugojul, a fost declarat “al bicicletelor”. Cunoscut în mod tradiţional drept oraşul bicicletelor şi al fetelor frumoase, Lugojul are o istorie deosebită a celor care au circulat de-a lungul timpului pe două roţi.

Fie că mergeau la muncă, la cumpărături sau la relaxare, lugojenii nu foloseau alt de mijloc de transport. Fostul magazin Moto-Velo, situat pe colţ, la parterul Palatului Poporului, oferea o „mare diversitate” de produse de profil: biciclete Tohan, motorete Simpson şi Mobra.

Interesant este faptul că oraşul nostru are unul dintre cele mai vechi cluburi de ciclism din ţară, înfiinţat la 1897, iar prima cursă ciclistă a avut loc în acelaşi an. Clubul avea să inaugureze şi o secţie de ciclism, în 1897, botezată… „Fulgerul”. Secţia a câştigat rapid în popularitate prin faptul că, imediat după înfiinţare, a dat un mare bal la Hotelul Dacia (pe atunci König von Ungarn). Cu acest prilej, cei 20 de ciclişti ai Lugojului au devenit adevăraţi eroi, mai ales că maestrul Wilhelm Schwach a compus special pentru ei o polcă rapidă, intitulată… aţi ghicit, „Fulgerul”! În seara balului, polca a avut aşa un succes, că dansatorii au bisat-o de patru ori! Nu ştim dacă atunci s-a născut legenda cu Lugojul, oraşul bicicliştilor, dar un lucru e cert: turismul a luat un nou avânt, pe… două roţi!

Contact organizatori

Graţian Orăşanu – 0723170255

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 6 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: