Pedalarea de Primăvară 2019 @Verde pentru Biciclete

Pedalarea de primăvară, la 11 ani de Verde pentru Biciclete. Sâmbătă, 4 mai 2019, de la ora 18, timișorenii sunt chemați la Pedalarea de Primăvară – un eveniment cu tradiție pentru întreaga comunitate locală, prefațat prin comunicatul de presă al organizatorilor…

”Deși Timișoara are una dintre cele mai numeroase comunități de utilizatori ai bicicletei ca mijloc de transport alternativ, dar și de iubitori ai pedalărilor din weekend – la capitolul infrastructură mai sunt multe probleme care așteaptă să fie remediate.

Acesta este motivul pentru care, anul acesta, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat biciliștilor timișoreni este: ”Vrem Piste, Timișoara!”

<Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung> a spus Ana Munteanu, program manager VpB.

Pedalarea de Primăvară 2019 reprezintă mai mult decât sărbătorirea a 11 ani de existență a organizației Verde pentru Biciclete, reprezintă o piatră de hotar pentru întreaga comunitate timișoreană. Doar începând astăzi putem schimba viitorul!

Orarul evenimentului Pedalarea de Primăvară este următorul:

Ora 18.00 – Adunarea la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Circumvalatiunii). Participanții vor putea să-și facă o revizie la biciclete la standul partenerilor noștri de la Ciclocurier.

De la ora 18.30 se dă startul pedalării – Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20:00 atât biciliștii cât și toți timișorenii sunt așteptați în Piața Unirii, unde o să aibă loc concertul susținut de Mihail. Iar la standurile partenerilor noștri de la EuCeMananc și SmartFit participanții se vor putea bucura de o mulțime de activități interesante.

Pe toată durata pedalării vom avea alături de noi echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată.
Voluntarii VpB, așa cum v-am obișuit deja, sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să vă ajute dacă este necesar și să vă îndrume pe traseu.

Pentru  buna desfășurare a pedalării copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, îi rugăm pe părinți să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu recomandăm parcurgerea traseului de către juniori.

În cele din urmă, facem un apel către toți conducătorii de autovehicule aflați în trafic pe traseul pedalării, sâmbătă, între 18:30 și 19:45, să fie răbdători și cooperanți atât cu echipajele Poliției Române cât și cu voluntarii VpB.

Vă așteptăm cu mic cu mare… la Pedalare! Mulțumim tuturor voluntarilor, biciliștilor, șoferilor, locuitorilor și vizitatorilor orașului Timișoara pentru cei 11 ani de Verde pentru Biciclete!”

Acest articol a fost publicat în Ciclism, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: