Premieră la CS Tibiscus Timișoara: s-a strigat ”Hai Timișoara!” pe Velodromul din București

În perioada 25-27 septembrie 2014 Federaţia Română de Ciclism a organizat Campionatele Naţionale de Velodrom, în Parcul Sportiv Dinamo din Bucureşti, pe marginea căruia a sintetizat câteva idei Marius Karnyanszky, preşedintele Clubul Sportiv Tibiscus din Timișoara.

La acest eveniment sportiv, numele Clubului Sportiv Tibiscus din Timişoara a fost purtat de un tânăr ciclist de 15 ani, pe nume Băbăiţă Dan Mihai, legitimat Union Cycliste Internationale/Federaţia Română de Ciclism din 2014. Acesta a reușit, pentru prima dată în istoria clubului, la acest tip de competiție, să adauge în palmares un rezultat deosebit: locul I şi titlul de campion naţional la adiţiune de puncte, locul II şi titlul de vicecampion naţional la 200 m lansat, locul IV (la 0,03 secunde de podium) la urmărire individuală şi locul V la 500 m start de pe loc.

Întrebat fiind cum i s-a părut competiția, Mihai a răspuns: ”Pentru mine acest tip de competiţie a fost o premieră şi o adevărată provocare, deoarece totul era foarte nou, de la pista de velodrom pe care nu am testat-o niciodată, la bicicleta care este cu totul diferită faţă de cea de şosea sau MTB, până la modul de abordare a curselor. Cu toate acestea am reuşit să mă mobilizez şi să ajung la Bucureşti cu două zile înainte, pentru a mă antrena – aceasta fiind toată experienţa mea pe un velodrom -. Competiţia a fost foarte grea deoarece au participat cluburi consacrate de ciclism din România la care s-a adăugat ploaia din ziua concursului. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care au fost alături de mine fizic şi moral: Clubul Sportiv Tibiscus – cu toţii prieteni şi colegi cărora le datorez formarea mea ca sportiv; Fundaţiei Bega Grup – care m-a sponsorizat şi m-a ajutat să-mi modernizez bicicleta; atelierului Zeno Cycling şi Tudor Borduz – care mi-au acordat sprijin tehnic pe tot parcursul concursului, susţinătorilor de la faţa locului şi tuturor celor care m-au sfătuit”.

Cu acest rezultat excepţional, sportivii de la C.S.Tibiscus au ajuns la 9 titluri naţionale (la ciclism şi triatlon) şi 3 titluri mondiale la sporturi extreme, alături de aproape 400 de locuri pe locul I al podiumurilor de concurs, 300 de locuri II şi aproape 250 de locuri III, în condiţiile care sportul – altul decât fotbalul – îşi găseşte cu greu sponsorii care să sprijine pregătirea şi participarea la competiţii.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: