Zece ani de Verde pentru biciclete cu 10 kilometri de pedalare sâmbătă prin Timișoara

Weekend-ul acesta este despre bicicliști și biciclete, despre oamenii din comunitate, despre un țel comun, și anume acela de a transforma Timișoara în capitala bicicliștilor din România, enunțat de promotorii mișcării ”Verde pentru biciclete” la aniversarea a zece ani de activitate. Iată ce au de spus organizatorii în anticiparea evenimentului de sâmbătă…

”La mulți ani Verde pentru Biciclete, la mulți ani Timișoara! Un țel măreț ar spune unii, un obiectiv realist spunem noi. Sâmbătă, 14 aprilie 2018, sărbătorim 10 ani de existență – biciliști, voluntari, prieteni vechi și noi, toată lumea este invită la petrecerea VpB10. Cu ocazia acestui eveniment marcăm și un parteneriat extrem de valoros pentru campania Verde pentru Biciclete.

Lanțul de magazine DM Drogerie Markt, sărbătorește anul acesta un deceniu de existență pe piața din România – acesta este motivul pentru care ne-am unit forțele într-un parteneriat fără precedent, care o să se desfășoare pe durata întregului an 2018.
Suntem recunoscători și extrem de încântați că o companie internațională, de calibrul celor de la DM Drogerie Markt, a ales să se implice activ și să ne susțină demersurile anul acesta. Considerăm că acest parteneriat reprezintă un model de bună practică, mediul ONG având nevoie de o susținere reală din partea mediului de afaceri – pentru că la finalul zilei, în spatele tuturor entităților sunt oameni, oamenii comunității – oamenii Orașului.

Orarul evenimentului Pedalarea de Primăvară este următorul…

Ora 16.00 – Adunarea la Casa Verde pentru Biciclete (Platforma Timco – Circumvalatiunii) unde Mc-ul Bogdan Nicolai, împreună cu Dj Armies vor avea grijă ca participanții să înceapă cu dreptul petrecerea VpB10.
Tot aici participanții vor putea să-și spele bicicletele la cortul Leo Timișoara, unde fiecare spălare de bicicletă se transformă într-o șansă pentru o persoană fără posibilități să primească o bicicletă nouă.

La standul organizat de Teatru Verde biciliștii vor putea să-și decoreze cu flori colorate bicicletele, în timp ce echipa SmartFit va oferi măsurători gratuite și cântăriri complexe care îi vor ajuta pe participanți să afle structura corpului în momentul de față și ce pot face pentru a o îmbunătăți.

Toți cei prezenți vor putea pleca cu amintiri de la cabina de photo booth, iar cei interesați de regulile rutiere aplicabile bicicliștilor sunt așteptați la biroul Info VpB, unde un voluntar o să le ofere toate detaliile.

De la ora 17.30 se da startul pedalării – Platforma Timco > înainte pe Calea Circumvalațiunii > Calea A.I.Cuza > sens giratoriu Piața Marasti > Str. Oituz > sens giratoriu Punctele Cardinale > Str. Hector (contrasens) > prin bastionul Maria Theresia (contrasens) > Bd. I.C.Brătianu > Str. Michelangelo > pasajul Michelangelo prin sensul giratoriu > Bd. C.Coposu (intoarcere la Parcul Poporului> Bd. C.Coposu > trecere pe deasupra pasajului Michelangelo > Bd. V.Parvan > la stanga pe Bd. M.Viteazu (contrasens) > întoarcere în piața N.Bălcescu > Bd. M.Viteazu (contrasens) > Pod Mihai Viteazu > Str. 20 Decembrie 1989 > Bd. Regele Ferdinand > Bd. Republicii > Str. Sf Ioan> Str. Victor Vlad Delamarina > Str. Marasesti > Piața Victoriei: FINISH.

La ora 18.30 biciliștii sunt așteptați în Piața Victoriei unde o să aibă loc concertul celor de la Phaser, urmând ca de la ora 20.30 să urce pe scenă Smiley.

Petrecerea se încheie la ora 21.30 cu un foc de artificii lansate din Parcul Central și cu un mare “La mulți ani, Verde pentru Biciclete – La mulți ani Timișoara!”.

Pe toată durata pedalării vom avea alături de noi echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeria și o ambulanță privată. Voluntarii VpB, așa cum v-am obișuit deja, sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să vă ajute dacă este necesar și să vă îndrume pe traseu.

Pentru  buna desfășurare a evenimentului copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, îi rugăm pe părinți să folosească scaune speciale pentru bicicletă omologate. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și finish, dar nu recomandăm parcurgerea traseului de către juniori.

În cele din urmă, facem un apel către toți conducătorii de autovehicule aflați în trafic pe traseul pedalării, sâmbătă, între 17.30 și 18.30, să fie răbdatori și cooperanți atât cu echipajele Poliției Române cât și cu voluntarii VpB. 

Vă așteptăm cu mic cu mare… la Pedalare. Mulțumim tuturor voluntarilor, bicicliștilor, șoferilor, locuitorilor și vizitatorilor orașului Timișoara pentru primii 10 ani Verde pentru Biciclete! Povestea merge mai departe…”                      

Acest articol a fost publicat în Ciclism și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Ciclism: