Aur pentru Andra Păcurar și Ionuț Alexandru Miculescu la mondialul under 21 Latin

Andra Păcurar și Ionuț Alexandru Miculescu ai câștigat titlul mondial pentru secțiunea de dansuri latino-americane la Campionatul Mondial U21 găzduit de Praga. Timișorenii pregătiți de Horia Preda au întrecut două perechi rusești în drumul spre prima treaptă a podiumului.

Ionut Alexandru  Miculescu -Andra Pacurar (Dance Spirit Timisoara)Capitala Cehiei a găzduit weekend-ul trecut Campionatul Mondial U 21 pentru secțiunea de dansuri latino-americane la care Romania a fost reprezentată de perechile Ionuț Alexandru  Miculescu -Andra Păcurar (Dance Spirit Timisoara) și Victor Gabor-Cătălina Albu (Clubul Sportiv Studențesc Universitatea București).
Alături de perechile noastre, la startul competiției s-au aliniat alte 76 de perechi, cele mai bune din lume. La finalul întrecerilor, perechea timișoreană Ionuț Alexandru Miculescu -Andra Păcurar, cuplu pregătit de antrenorul Horia Preda, a reușit cea mai mare performanță câștigând medaliile de aur și încununându-se cu titlul de Campioni Mondiali.
“Este visul maxim din care nu mi-aș dori să mă trezesc niciodată”, a declarat  Horia Preda, antrenorul proaspeților campioni mondiali.
Cea de-a doua pereche românească participantă în această competiție s-a oprit în semifinale, ocupând la general locul 11.

Under 21 Latin
WDSF World Championship Prague – Czech Republic 03 September 2016
1.      Miculescu Ionuț Alexandru – Păcurar Andra//ROU
2.      Nikita Pavlov – Ekaterina Sharanova//RUS
3.      Vladislav Nikishin – Polina Golubeva//RUS
4.      Egor Kondratenko – Mie Lincke Funch//DEN
5.      Marius Valcu – Diana Cojocar//MDA
6.      Dumitru Cernei – Oona Oinas//FIN

Video : https://www.youtube.com/watch?v=_vWDdZ9AXok
https://www.youtube.com/watch?v=iGF94occGSY&feature=youtu.be

În paralel cu mondialul Under 21 de la Praga au mai avut loc și alte competiții în cadrul “WDSF Open Prague 2016 “ în care dansatorii sportivi români s-au impus categoric.
În competiția Youth Standard pe primele locuri s-au clasat perechile noastre,  locul 1 Rednic Paul-Lucaciu Roxana și pe locul 2 Tiberiu Stan-Daria Grigore.
La categoria Rising Star Standard locul 1 perechea  formată din Tiberiu Stan-Daria Grigore , iar la Junior II Standard, perechea formată din Alin Sebastian Zicoane și Anca Copos locul 1.

După aceste succese de răsunet mondial, dansul sportiv românesc revine în actualitate cu un nou start în competițiile interne, urmând ca pe 10-11 septembrie să se desfășoare la București Cupa Contesina, iar o săptămână mai târziu (17-18 septembrie) la Sibiu se va desfășura una dintre cele mai importante competiții internaționale de dans sportiv din Romania, WDSF Transylvanian Grand Prix.

Mai multe amănunte aflați de pe site-ul oficial al Federației Române de Dans Sportiv, www.dancesport.ro

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: