Cinci perechi de dansatori sportivi români în top 50 mondial. FOTO

România confirmă statutul de putere în dansul sportiv mondial în ciuda unor
țări cu tradiție și cu condiții net superioare. La o scurta analiza a clasamentului mondial (World Ranking), Romania este clasată pe locul III ca și creștere, după Rusia și Italia și înaintea Germaniei, care este un reper în dansul sportiv mondial.

Astfel, în World Ranking List, la secțiunea Adult Latin, în acest moment, România are cinci perechi de dansatori sportivi in Top 50. Cea mai bine clasata este perechea Paul Moldovan-Cristina Tătar, care, cu 3.500 de puncte, ocupă locul 14, în creștere cu un loc față de săptămâna trecută.

Pe locul 29 mondial sunt clasați Mihai Vlad Paraschiv-Diandra Aniela Illes (2.669 puncte), Ionuț Alexandru Miculescu-Andra Păcurar (2.515 puncte) sunt pe locul 34, Ștefan Grigore-Laura Filipescu (2.394 puncte) sunt pe locul 38, iar pe locul 47 mondial cu 2.137 de puncte este perechea formată din Alexandru Ion-Diana Andreea Toma.

La secțiunea Adult Standard, cea mai bună clasare este cea a perechii Paul Rednic-Roxana Lucaciu, pe locul 66 mondial cu 1.488 de puncte (lideri mondiali și în clasamentul Youth Standard, campioni europeni și mondiali de tineret în anul 2016).

În acest clasament îi mai regăsim pe Pasqual Sirica-Dora Kilin pe locul 90, Călin Rusnac-Andra Trăsnea pe 109 și pe Alexander Munteanu-Anne Bezusenco pe 115. Alexander și Anne sunt prezenți și la secțiunea Adult Ten Dance, unde ocupă locul 23 mondial, cu 223 de puncte.

La Youth Standard, pe locul 1, cu 2.289 puncte, Paul Rednic-Roxana Lucaciu (campioni europeni și mondiali în 2016) iar pe locul 5 cu 1.766 de puncte, perechea Tiberiu-Florin Stan – Daria Grigore .

O alta secțiune unde România suflă în ceafa marilor puteri din lumea dansului sportiv este Youth Latin, acolo unde perechea Fabian Ardeiu-Andreea Raluca Manea ocupă locul 6 mondial cu 1774 de puncte iar perechea Eduard Florentin Coman-Irina Elena Tudorache e clasată pe locul 13.

În Divizia Profesioniști Standard, cea mai bună clasare o deține perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, locul 18 mondial cu 335 de puncte, în timp ce în Divizia Profesioniști Latin, Dănuț Gabriel Țepuru-Elena Teodora Petre dețin locul 24 mondial, cu 277 de puncte.

Notabile sunt si clasările perechilor din clasamentul de Seniori I Standard, acolo unde perechea Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu este situata pe locul 17 cu 1684 de puncte (aceasta pereche este si cea mai bine clasata pereche romaneasca in clasamentul de Seniori I Latin-locul 106), si perechea Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu situati pe locul 49 mondial cu 952 de puncte.

Romania puncteaza si in clasamentul mondial al Seniorilor II Standard acolo unde cea mai bine clasata este perechea Bogdan Paun-Marilena Simion care sunt cotati pe locul 57 mondial.

Sportivii romani detin si alte locuri importante in clasamentul mondial, ierarhii ce pot fi consultate pe site-ul federatiei mondiale de specialitate,  www.worlddancesport.org.

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: