Dansatorii timișoreni, bune clasări la Campionatul Național pe secțiuni

Sportivii timișoreni au participat cu succes la sfârșitul săptămânii trecute, pe 4 și 5 martie, la Campionatul Național de dans sportiv pe secțiuni. Competiția s-a desfășurat anul acesta la Iași și a aliniat la start sportivi din întreaga țară. Cluburile timișorene au fost reprezentate la toate categoriile de vârstă, obținând numeroase premii.

Perechea mixtă formată din Iacob-Gabriel Nanu și Andreea-Denisa Nimu, pregătită la clubul timișorean Sportim Dance de Andreea și Emanuel Jebeleanu, a reușit să-i impresioneze pe arbitri cu dansul etalat și astfel s-a clasat pe locul I, obținând titlul de campioană națională la dansuri standard, la categoria de vârstă de 6-9 ani.

Un alt rezultat notabil este cel obținut de perechea Zicoane Heler Sebastian Alin și Copos Anca, reprezentanți ai Asociației Sportive Sportim Dance. Ei s-au clasat pe locul II la dansuri standard, categoria de vârstă 16-18 ani. Prin această clasare, ei vor reprezenta România la Campionatul Mondial de dansuri standard care se va desfășura în cursul anului 2017.

Sportivii adulți au urcat și ei pe podium la secțiunea standard. Perechea Rednic Paul și Lucaciu Roxana, pereche mixtă, de la clubul Rus Team Baia Mare respectiv Magnum VRD Timișoara, a obținut titlul de vicecampioană națională, situându-se pe locul al II-lea al podiumului la secțiunea dansuri standard, în categoria de vârstă 19-35 de ani. Și ei ne vor reprezenta țara la Campionatul Mondial de dansuri standard pentru categoria lor de vârstă.

La categoria de vârstă 14-15 ani, dansuri standard, perechea formată din Răzvan-George Bătrânu și Ana-Maria Dica s-a clasat pe locul 3. Perechea a reprezentat clubul timișorean Dance Spirit. Această pereche se antrenează pentru această secțiune cu antrenorii Andreea și Emanuel Jebeleanu.

La dansuri latino, 19-35 de ani, clubul Dance Spirit, reprezentat de Miculescu Alexandru Ionuț și Păcurar Andra, s-a clasat pe podium pe locul al III-lea.

De asemenea, numeroși sportivi timișoreni s-au calificat în finalele Campionatului Național, după cum urmează:

– categoria de vârstă 6-9 ani, dansuri latino – perechea mixta Iacob-Gabriel Nanu și Andreea-Denisa Nimu, antrenați de Andreea și Emanuel Jebeleanu, locul V;

– categoria de vârstă 12-13 ani, dansuri latino – perechea Tripon Darius Cosmin si Răsădean Marissa, de la Magnum VRD Timișoara, locul V;

– categoria de vârstă 14-15 ani, dansuri latino – perechea Boariu Alexandru Lucian și Bochiș Muțiu Beatrice, de la Magnum VRD Timișoara, locul IV;

– categoria de vârstă 16-18 ani, dansuri standard – perechea Dolomeț Raul și Negoescu Carla, de la Sportim Dance Timișoara, locul V;

– categoria de vârstă 19-35 ani, dansuri latino – perechea Ardeiu Fabian și Manea Andreea, reprezentând clubul Allegria din Timișoara, locul VI;

– categoria de vârstă 19-35 ani, dansuri standard – perechea Matei Denis Gabriel și Iovănaș Iana, de la Magnum VRD Timișoara, locul VI.

Toate perechile care s-au clasat pe podium precum și cele care au obținut un loc în finală vor face parte din lotul național al României de dans sportiv, loturi care se vor desfășura în cadrul Federației Române de Dans Sportiv, pe parcursul anului, pentru ambele secțiuni – standard și latino, pentru fiecare categorie de vârstă.

 

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: