Ivitație copiilor și tinerilor! Campionatul mondial de dans sportiv Tineret Standard și ”Romanian International Dance Cup”, la Timișoara în 22-24 noiembrie

Sala ”Constantin Jude” din Timișoara va găzdui la sfârșitul săptămânii viitoare, în intervalul 22-24 noiembrie, Campionatul mondial de dans sportiv Tineret Standard și ”Romanian International Dance Cup”, eveniment de importanță pentru Federația Română de Dans Sportiv, dat fiind promovarea acestei discipline care în ultima perioadă a luat o mare amploare în țară, ”tricolorii” obținând în ultimii 5 ani nenumărate titluri europene și mondiale. Este practic încă o modalitate de a înfățișa arenei mondiale că o țară mică ca poate lansa nume mari în domeniul artistic, cultural, sportiv. 

Clubul de dans sportiv Sportim Dance Timișoara, prin președintele său, Emanuel Jebeleanu, a punctat câteva repere ale apropiatului eveniment, specificând: ”Pentru că ne dorim să promovăm sportul și pentru că dorim să le oferim tuturor copiilor și tinerilor din Timisoara șansa de a lua parte la un spectacol de o asemenea amploare, cât și pentru faptul că perechea noastră, Sebastian Alin Zicoane Heler și Anca Copos, campioană națională a României, este reprezentantă a țării la acest Campionat Mondial, cu șanse mari în obținerea titlului, invităm gratuit toți copiii și tinerii la acest regal de dans sportiv!”

Jebeleanu a mai semnalat că este vorba despre un ”proiect cultural-artistic și sportiv de afirmare și promovare a tinerelor talente în domeniul dansului sportiv, în colaborare cu instituții publice, acesta fiind relevant pentru nevoile comunității locale, în ideea creșterii gradului de cultură; al creșterii nivelului de informare și implicare a tinerilor în cultură, artă, sport; dezvoltarea ariei activităților împotriva sedentarismului și petrecerii timpului liber; formarea publicului timișorean spre artă, cultură și sport; sprijinirea tinerelor talente; promovarea valorilor locale și naționale, într-un program internațional”. 


    
Emanuel Jebeleanu a mai spus: ”Ne declaram extrem de mulțumiți că orașului nostru, Timișoara, i s-a acordat de către FRDS această oportunitate de a organiza o competiție de o asemenea valoare și importanță națională și internaționala. Totodată, prin acest eveniment de talie mondială, am putea spune că promovăm Timișoara capitală culturală europeană”. 

Evenimentul fiind unul pe plan internațional, se adresează sportivilor-artiști români, cât și celor din afara țării, din peste 40 de națiuni, inclusiv de pe alte continente, numărul estimat de sportivi fiind de circa 1.000. Din anii precedenți, România se poate mândri că evenimentul a atins cel mai mare coeficient de punctaj pentru un concurs de nivel WDSF International Open, fiind cel mai important concurs internațional din România. 

Numărul oficialilor Federației Române de Dans Sportiv este de 40 (oficiali ai FRDS; arbitri, președinte FRDS; observator federal; director concurs), iar reprezentanți ai WORLD DANCE SPORT FEDERATION, brigada de arbitri internațională, compusă de jurați din minim 25 de țări.

Galele finale ale Campionatului Mondial de dans sportiv Tineret Standard și al ”Romanian International Dance Cup” vor avea loc sâmbătă 23 noiembrie la sala ”Constantin Jude” începând cu ora 19, iar evenimentul va fi transmis în direct de TVR.

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, World Dance Sport Federation, Federației Române de Dans Sportiv și în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Timiș, cât și Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

 

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = cincisprezece

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: