Magnum Team organizează a V-a ediție a “Timișoara International Dance Festival”

Timișoara International Dance Festival este un amplu eveniment cu un format unic în țară și care își are deschiderea oficială în data de 4 octombrie la orele 17:30 în Piața Victoriei. În fața Operei Române din Timișoara, circa 100 de copii vor dansa sincron două din ritmurile prezente în festival, vals vienez și salsa.

Ulterior, în foaierul Operei se vor derula discursurile oficialilor, prin care se marchează începutul festivalului. Iar începând cu data de 5 octombrie evenimentele de Tango argentinian, dans de societate, dansuri caraibiene sau dansuri sportive se vor împleti armonios prin seminarii tematice, concerte, spectacole de tango argentinian, salsa, flash-mob-uri, concursuri de dans, petreceri dansante.

Unul dintre momentele marcante ale Festivalului va fi, cu siguranță, competiția WDSF International Open Standard & Latin (7-8 octombrie), organizată în parteneriat cu Federația Română de Dans Sportiv și ANST și care va aduce anul acesta la Timișoara nu mai puțin de 20 arbitri de mare calibru din 20 de țări diferite!

Competiția se adresează atât copiilor și juniorilor I și II cât și echipelor de tineret, de adulți dar și de amatori, anul trecut înregistrând un număr record de peste 500 de perechi participante, la Sala Polivalentă Dumbrăvița.

Clubul sportiv “Magnum Team” a luat naștere în anul 2005 si s-a evidentiat inca de la început, prin performanță și profesionalism în fiecare acțiune în care s-a implicat.

Diana și Raul Avram, fondatori si antrenori consacrați pe scena timișoreană care  au reușit performanța de a organiza în aprilie 2007 prima ediție a Cupei Baroque si primul concurs național de dans sportiv organizat în Timișoara după 7 ani de pauză respectiv Campionatul Național al României (edițiile 2008 și 2009) un  început al competițiilor de talie înaltă organizate de Magnum Team.

În 2013 se organiza prima ediție Timișoara Internațional Dance Festival, competiție organizată cu succes, acum fiind cel mai amplu eveniment de dans din partea de vest a țării, ajuns în 2017 la ediția a V-a.

”Ca noutate din partea echipei Magnum Team, concertul extraordinar Fusion, organizat in parteneriat cu o formatie de 13 muzicieni din Italia, Orchestra di Porta Palazzo, care vor interpreta live melodii din repertoriul propriu si international, pe ritmurile dansurilor prezente in festival. Toate aceste ritmuri vor fi evidentiate prin dans de dansatori profesionisti, realizandu-se astfel un moment de fuziune intre toate stilurile de muzica si dans. Ca locatie, am ales unul dintre locurile istorice ale Timisoarei, in situl arheologic din Piața Sfântul Gheorghe, pentru a imbina traditia, istoria cu arta dansului si a muzicii. Ne dorim ca evenimentele destinate dansului și bucuriei de a trăi să fie vizibile la nivel local, regional și național, împreună promovându-ne orașul, istoria și cultura dansului, precum și talentul dansatorilor din Timișoara, din țară și din străinatate. În acest sens, am atașat acestei informări afișele oficiale ale evenimentelor mai sus menționate”, au specificat inițiatorii.

Pentru mai multe detalii puteți accesa pagina http://www.dancefesttm.com/

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = patru

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: