Paul Moldovan și Cristina Tătar pe 6 în finala la latino a Jocurilor Mondiale de la Wroclaw, Paul Rednic și Roxana Lucaciu semifinaliști pe 8 la standard

Finalul lunii iulie a programat la Wroclaw, în Polonia, Jocurile Mondiale 2017 – The World Games, organizate de International World Games Association, un eveniment care se desfășoară odată la patru ani și care desfășoară întreceri pe mai multe discipline sportive, iar România a avut reprezentanți în finală.

Între disciplinele competiției, dansul are o paletă largă de exprimare cuprinzând cinci secțiuni: dansurile latino-americane, standard, breakdance, salsa și rock acrobatic.

România a fost reprezentată la primele două secțiuni de perechile campioane calificate la aceste „jocuri” alături de alte 24 de perechi la nivel mondial. Perechea campioană a României, Paul Moldovan – Cristina Tătar – foto, fostă multiplă campioană mondială de tineret și deținătoarea locului 13 mondial, a reușit performanța de a se califica în finala acestei secțiuni acolo unde s-a clasat pe locul VI.

La cealaltă secțiune, standard, perechea noastră campioană formată din Paul Rednic și Roxana Lucaciu, locul 46 mondial, a ajuns până in faza semifinalelor unde a încheiat competiția pe locul VIII.

O prioritate pentru Federația Română de Dans Sportiv în perioada imediat următoare este dezvoltarea diviziei breakdance, această disciplină devenind olimpică și care va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018.

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: