România păstrează primul loc la nivel mondial

În urma statisticilor întocmite de Federația Mondială de Dans Sportiv (W.D.S.F.), România continuă să se păstreze pe locul I în ceea ce privește rezultatele acumulate. Nu mai departe de sfârșitul săptămânii trecute, dansatorii sportivi români angrenați în mai multe competiții continentale sau mondiale au reușit noi rezultate remarcabile.

Paul Rednic și timișoreanca Roxana Lucaciu

Paul Rednic și timișoreanca Roxana Lucaciu

In cea mai importanta competitie din weekendul trecut, Campionatul Mondial Under 21 Standard, disputat la Platja D’Aoro in Spania, perechea Paul Rednic-Roxana Lucaciu a evoluat in finala unde s-a clasat pe locul IV. In aceiasi competitie, a doua pereche reprezentativa a Romaniei, formata din Raul Faliboga si Andra Mihaela Radu, s-a clasat pe locul 15. In cadrul reuniunii spaniole s-a disputat si o competitie de Youth Latin (tineret latino_unde perechea compusa din Eduard Florentin Coman si Irina Tudorache au urcat pe a treia treapta a podiumului trecandu-si in cont medaliile de bronz.

Intr-o alta competitie Youth Latin disputata la Kralove, în Cehia, la WDSF Open Hardec, perechea formata din Catalin Otelea si Diana Popa au trecut de toate etapele de calificari pana in finala unde au terminat pe locul IV.

Și capitala noastra a gazduit un eveniment international marcant, WDSF Dance Fest Open, disputat la Centrul Sportiv Apollo, la competitia bucuresteana alti dansatori sportivi romani inregistrand rezultate considerabile.

La categoria Adult Standard perechea Rares Cojoc-Andreea Matei a cucerit medaliile de argint in timp ce la Adult Latin primele doua pozitii au apartinut sportivilor romani, aurul fiind cucerit de perechea Alexandru Ion-Diana Andreea Toma iar argintul de Stefan Grigore-Laura Filipescu.

Tot la competitia din orasul de pe Dambovita, la Youth Standard  Romania a mai obtinut doua medalii de aur prin Tiberiu Florin Stan -Daria Grigore si doua medalii de bronz prin perechea Vlad Ene-Stefana Gologan care a dansat la categoria Youth Latin.

La finalul acestei saptamani, toata suflarea dansului sportiv romanesc este concentrata pe unul din cele mai importante evenimente  din Calendarul Competitional Intern, Campionatul National pe Clase, care se va disputa la Sibiu. La aceasta competitie sportivii romani se vor intrece pe toate categoriile de varsta si la toate clasele valorice.

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: