Romanian International Dance Cup, pe 9-10 iunie la Timișoara

Sfârșitul acestei săptămâni aduce la Timișoara competiția Campionatului European de dans sportiv pentru tineret – Standard și ”Romanian International Dance Cup”, galele finale fiind programate sâmbătă 9 iunie la sala ”Constantin Jude” începând cu ora 19.

”Pentru că ne dorim să promovăm sportul și pentru că dorim să le oferim tuturor copiilor și tinerilor din Timișoara șansa de a lua parte la un spectacol de o asemenea amploare, cât și pentru faptul ca perechea noastră, Sebastian Alin Zicoane Heler și Anca Copos, campioni naționali ai României și reprezentanți ai țării la acest Campionat European, are șanse mari la obținerea titlului, invităm gratuit toți copiii și tinerii la acest regal de dans sportiv”, a spus Emanuel Jebeleanu, președinte CS SportTim Dance Timișoara.

Evenimentul fiind unul pe plan internațional, se adresează atât sportivilor români, cât și celor din afara țării, din Europa dar și de pe alte continente, numărul estimat de sportivi fiind de 2000. ”Din anii precedenți, putem fi mândri că evenimentul nostru a atins cel mai mare coeficient de punctaj pentru un concurs de nivel WDSF International Open , fiind cel mai important concurs international din România”, a mai semnalat Jebeleanu.

Numărul oficialilor Federației Române de dans sportiv este de 40, reunind oficiali ai FRDS – arbitri, președinte FRDS, observator federal, director concurs), pe când reprezentanți ai World Dance Sport Federation se găsesc și în brigada de arbitri internațională, compusă din jurați din minim 25 de țări.

Evenimentul este unul important pentru FRDS, acesta promovând dansul sportiv românesc, care în ultima perioadă a luat o mare amploare, România obținând în ultimii 5 ani nenumărate titluri europene și mondiale. ”Ne declarăm extrem de mulțumiți că orașului nostru, Timișoara, i s-a dat de către FRDS această oportunitate de a organiza o competiție de o asemenea valoare și importanță națională și internațională”, a mai spus printre altele Jebeleanu.

Evenimentul se desfășoară sub egida Ministerului Tineretului și Sportului , Federatiei Romane de dans sportiv și in parteneriat cu Consiliul Județean Timis , Primăria Municipiului Timisoara , Direcția Județeana pentru Tineret și Sport , cât și Inspectoratul Scolar Județean Timis .

 

 

Acest articol a fost publicat în Dans sportiv și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Dans sportiv: