Absenteismul ca stare de spirit

După ce s-au săturat de politică, românii încep să se sature și de fotbal. Altfel nu se poate explica numărul mic, de-a dreptul îngrijorător, al spectatorilor pe stadioane. Au trecut patru etape și stadioanele sunt aproape goale. Excepție a făcut partida de la Botoșani când gazdele au înfruntat Steaua.

Explicații de genul că este perioada concediilor nu își au rostul. Spectatorul de rând din tribună provine din clasa mijlocie și nu își permite concedii pe meleaguri îndepărtate și de lungă durată. El vine la stadion pentru spectacol și poate pentru a suplini modestia financiară. Nici concurența televiziunii nu ține, deoarece una este să vezi un meci pe viu și alta este să-l urmărești pe micul ecran.

Acest absenteism ar trebui să dea de gândit celor îndreptățiți să conducă fotbalul românesc. Atunci când se vor pune capăt nedreptăților din fotbal, arbitrajelor slabe sau părtinitoare și a altor trucuri încetățenite la noi, cu siguranță spectatorii vor reveni pe stadioane. Vor fi cu atât mai mulți cu cât vor veni rezultate pozitive ale echipei naționale și ale echipelor de club.

Revenind la campionatul nostru cel de toate zilele, să remarcăm că Steaua este pe cale să ucidă campionatul achiziționând de la echipa campioană Astra doi dintre cei mai buni jucători pe o sumă mică. Degeaba președintele Astrei, Daniel Coman, îndrugă verzi și uscate, că situația financiară a clubului este departe de stabilitate.

ACS Poli nu a știut să profite de starea de incertitudine de la Astra și a suferit o nouă înfrângere, chiar dacă a fost sancționată cu două lovituri de pedeapsă, de această dată corect acordate. În situația actuală singurul aspect pozitiv îl constituie faptul că tinerii jucători au ocazia să se afirme în liga întâi. Rodarea în campionat le va insufla probabil mult curaj în abordarea partidelor.

În liga secundă, victoria UTA-ei și remiza lui ASU Politehnica au adus satisfacții suporterilor, în timp ce Metalul Reșița și Șoimii Pâncota, aflate în surghiun, au pierdut cu nonșalanță la scoruri mari. Se poate remarca ușor cât de eficient este campionatul cu o singură serie care slăbește bugetul echipelor și poate chiar pune în pericol desfășurarea întrecerii.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.