Alea acta est

De ieri cunoaștem adversarele României în preliminariile Campionatului European de Fotbal: Spania, Suedia, Norvegia, Insulele Feroe și Malta. De remarcat că trei echipe provin din două peninsule diametral opuse în Europa, peninsula iberică și Scandinavia, în tip ce celelalte două sunt insulare, Feroe și Malta.

Fiecare are un stil de joc diferit la care echipa noastră trebuie să se adapteze. Totuși se detașează echipele Spaniei și Suediei, care, la prima vedere, au cele mai mari șanse de calificare, chiar dacă echipa iberică nu a avut realizări semnificative în competițiile majore. Suedia este caracterizată printr-un joc atletic, în forță, pigmentat cu o oarecare fantezie. Norvegia este o echipă tenace, dar nu trebuie să ne sperie prea mult. Feroe și Malta sunt două prezențe exotice care pot produce mici surprize.

Antrenorul Cosmin Contra va trebui să dea dovadă de mult discernământ pentru a realiza simbioza dintre jucătorii cu experiență și cei tineri. Cu siguranță el va urmări cu mare atenție evoluția tinerilor sub 21 de ani în competiția continentală din luna Iunie din Italia.

Până la începutul jocurilor preliminare și conducerea FRF va trebui să se implice serios pentru a realiza condiții bune pentru echipa națională, începând cu suprafața de joc de la Arena Națională.

Revenind la campionatul intern, să remarcăm victoria la scor a liderului CFR Cluj în fața ultimei clasate, FC Voluntari, în timp ce rivala ei, FCSB, s-a chinuit în fața echipei din Mediaș. Dinamo a fost învinsă de Viitorul și păstrează mici șanse de a ajunge în play-off, chiar dacă Mircea Rednic persiflează pe toată lumea. Pare-se că antrenorul Miriuță a dus cu el la Sibiu mai multă șansă, astfel că Hermannstadt a realizat șapte puncte în ultimele trei etape.

ASU Politehnica era să dea lovitura chiar pe terenul liderului reinstalat, conducând la un moment dat cu 0-1, dar arbitrul a avut grijă să dicteze repede o lovitură de la 11 metri în favoarea gazdelor, care au realizat victoria în ultimul minut de joc. Rămânând în jurul acestei echipei, remarc că Dan Bilia și-a reziliat contractul cu ASU. Îl cunosc pe acest jucător de peste 20 de ani, de pe vremea când era junior la Romvest Arad. Știu ce caracter are, de aceea apare surprinzătoare plecarea lui intempestivă. Să nu uităm că acest jucător a pornit cu ASU Politehnica din eșaloanele mici și a ajuns în liga a doua.

ACS Poli a reușit în sfârșit o victorie concludentă și respiră ceva mai ușurată. Ripensia a învins Brăila și a urcat o poziție în clasament. UTA a remizat pe teren propriu în fața echipei Daco-Getica București, care în urmă cu șase luni evolua în liga întâi. UTA are șansa ei în partida de la Constanța cu Farul, mai ales că această echipă vine după două înfrângeri consecutive. Surprinde victoria Luceafărului Oradea în fața Energeticianului Petroșani. Spun acest lucru deoarece cele două echipe au același patron, care probabil a luat în considerare situația echipei orădene în clasament.

În liga a treia, campioană de toamnă este Șoimii Lipova, merituoasă echipă care a avut evoluții constant bune. O urmează Cermei, Chișineu-Criș și Dumbrăvița, alte surprize plăcute, deoarece aceste cluburi devansează grupări cu mari pretenții de promovare.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × noua =