Bricheta, mai grea decât moneda

Românii au uitat de idealurile Revoluţiei Române din anul 1989. Altfel cum se explică faptul că după 27 de ani noi tot ne prosternăm în faţa celor două echipe departamentale Steaua şi Dinamo? Degeaba sunt cosmetizate şi li se schimbă numele, că au acelaşi comportament.

Desigur, veţi spune că pe Arena Naţională s-au adunat 40.000 de spectatori, dar s-a văzut că mulţi dintre ei s-au întrecut în a arunca în teren monede şi role de hârtie, lovindu-i pe Momcilovici, Boldrin şi Peneta. Şi toate acestea s-au petrecut în faţa arbitrului Ovidiu Haţegan, care a întrerupt jocul de mai multe ori, o dată chiar zece minute, fără a lua o hotărâre majoră.

Deaconu, cel care conduce acum Comisia Centrală a Arbitrilor, a hotărât soarta unui campionat în favoarea Stelei, simulând că a fost lovit în cap cu o brichetă de un suporter rapidist. Şi atunci unde este adevărul? Rezultatul final al meciului de aseară a fost stabilit prin două lovituri de 11 metri acordate celor de la Dinamo. Aud că după joc antrenorul Reghecampf a vrut să intre în cabina arbitrilor să le ceară socoteală, având un comportament suburban.

Tot ieri, ACS Poli a obţinut un rezultat de egalitate în faţa echipei CS Botoşani în urma unui joc modest. Poate că atât s-a şi dorit. Apare mereu obsedanta motivaţie a jucătorilor accidentaţi, care acum, la sfârşit de sezon, ar avea o explicaţie, dar nu una determinantă.

UTA Bătrâna Doamnă a fost învinsă la Călăraşi după un joc la fel de modest, fără a reuşi să-şi păstreze locul al doilea în clasament, loc promovabil. ASU Politehnica a izbutit un meritoriu rezultat de egalitate la Satu Mare în faţa unei echipe care până nu de mult se bătea la promovare.

În liga a treia, răsturnările de situaţii continuă. Acum, Ripensia Timişoara este lider cu acelaşi număr de puncte ca şi Galda de Jos şi Sebiş. Reşiţa şi Deva nu renunţă la promovare şi ţin aproape de cele trei echipe enumerate mai sus.

Într-un secret total s-a desfăşurat la Arad patrulaterul format din echipele de arbitri din Timiş, Bihor, Békés şi Arad. Nu am înţeles această atitudine, dar probabil cei de la Comisia Judeţeană de Arbitri erau în căutarea unui arbitru din alt judeţ pentru a oficia un banal joc de campionat din Divizia D Arad, asta în timp ce în judeţ sunt arbitri tineri, buni şi corecţi.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.