Corolar

S-a dovedit încă o dată, dacă mai era cazul, că echipele românești întâmpină mari greutăți atunci când evoluează pe terenuri străine, indiferent în ce competiție sunt angrenate. De această dată sorții au fost mai mult decât favorabili, atât pentru CFR Cluj, cât și pentru FCSB. Astfel, FC Dudelange și Rapid Viena păreau adversari accesibili, dar au dovedit că pot învinge cele două echipe românești aflate pe primele două locuri în clasamentul ligii întâi.

FCSB, conform obiceiului, a achiziționat jucători de-a valma, fără discernământ, neținând cont nici un moment de omogenitatea echipei. Mereu sunt vinovați fundașii centrali Planici și Bălașa, dar nimeni nu vrea să observe că cei doi mijlocași centrali nu au acoperit zona din fața stoperilor, aceștia găsindu-se mai mereu în situația de unu la unu cu atacanții adverși.

CFR Cluj a intrat într-o degringoladă care pare că nu mai are sfârșit și asta din cauza deciziilor eronate luate de conducerea clubului. Cred că este pentru prima dată când o echipă din Luxembourg învinge o echipă românească într-o cupă europeană. Nici aducerea antrenorului Antonio Conceição nu a constituit un plus pentru echipa clujeană.

Cât despre scuza că se joacă din trei în trei zile, aceasta nu stă în picioare, deoarece în campionatul englez acest lucru se practică de 150 de ani. Jucătorii profesioniști trebuie să fie pregătiți pentru orice, mai ales când au salarii de 30-40 mii de euro pe lună.

În campionatul ligii întâi, lucrurile nu s-au schimbat prea mult. După ce echipa Sibiului a fost nedreptățită în meciul cu Dinamo, a venit rândul Mediașului în partida cu CFR, când arbitrul Sebastian Colțescu, acest recidivist în ale greșelilor, s-a grăbit să-l elimine pe Bușu, lăsându-i pe medieșeni în inferioritate numerică. Nu vi se pare cel puțin interesant că în meciurile echipelor Dinamo, FCSB și CFR Cluj adversarii au fost lăsați în inferioritate numerică? Așa fotbalul românesc nu are nimic de câștigat.

La partida UTA – Ripensia fotbalul a lipsit mult, în schimb au abundat greșelile de arbitraj. În sfârșit ASU Politehnica a obținut o victorie importantă, cea din fața Universității Cluj. ACS Poli a fost învinsă de Luceafărul Oradea și intră în anonimat. Antrenorul Ionel Ganea a plecat, dar problemele au rămas.

În partida Chindia Târgoviște – FC Argeș, antrenorul piteștenilor, Emil Săndoi, a intrat pe teren și a șutat în minge, împiedicând un atacant care scăpase spre poarta Argeșului. Dacă un fost fotbalist al Universității Craiova și fost antrenor al naționalei de tineret comite un asemenea gest, la ce să ne așteptăm de la antrenori din liga a cincea sau a șasea?

A început și campionatul ligii a treia. Principalele candidate la promovare, CSM Școlar Reșița, Metalurgistul Cugir și Național Sebiș, au avut un start neconvingător, de care însă a profitat Deva, care a învins în deplasare pe Ocna Mureș. Iar nou promovata Dumbrăvița a reușit victoria pe teren propriu în fața Ghirodei.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = trei