De facto

Campania electorală pentru ocuparea postului de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal a intrat în perioada războiului rece. Îl văd acum ca pe Mesia, ca pe un posibil candidat, pe Ionuţ Lupescu, constatând doar declaraţiile sforăitoare ale unor candidaţi. Îl consider pe Lupescu jr. un om cu scaun la cap şi nu cred că va renunţa la postul său din cadrul UEFA pentru a veni în acest climat viciat din fotbalul românesc.

Mai aproape este însă concursul de ocupare a fotoliului de preşedinte al AJF Timiş. Cei patru candidaţi, Mureşan, Malac, Onica şi Stoicovici, enumeraţi într-o ordine aleatorie, îşi păstrează fiecare propria şansă, deşi am impresia că se cunoaşte câştigătorul. La vicepreşedinţi concurenţa este şi mai mare. Eternul Dorin Micşa candidează din oficiu, cu ce şanse, vom vedea.

Oricum, fotbalul este cel mai iubit sport, mai ales prin neprevăzutul său. Cine şi-ar fi imaginat că, după şase luni, cei care dansau în vestiarul lui ACS Poli după izbânda neegalată până atunci, vor crea premise să-l determine pe Ionuţ Popa să plece de la conducerea echipei!? Dar când el a atras atenţia asupra subţirimii lotului, a fost tratat cam de sus de preşedintele Birlică. Acum cameleonii se miră de ce a plecat Ionuţ Popa de la ACS Poli. Fiindcă a avut fler şi a simţit că nu mai este dorit la echipă. Altfel cum se explică faptul că numai la câteva ore de la despărţirea sa de ACS Poli, Leontin Grozavu a fost prezentat la echipă? Are cumva domiciliul la Timişoara? De altfel, numele acestui antrenor a fost vehiculat şi înainte de colaboratorul său de la Ceahlăul Piatra Neamţ, Radu Birlică.

Păstrând obiectivitatea, trebuie să subliniez că antrenorului Grozavu nu i se pot imputa prea multe în legătură cu înfrângerea cu FC Voluntari. Poate că acum va înţelege şi Adrian Neaga ce a vrut să spună Popa referitor la echipă. Totuşi, instalat la echipă, Grozavu a dat nişte declaraţii lipsite de temei real, care acum s-au întors împotriva lui.

UTA se află într-un mare impas în litigiul cu fostul său jucător, căpitanul echipei, Alin Gligor. Acesta din urmă a obţinut o sentinţă finală şi irevocabilă de la forurile sportive din ţară şi este îndreptăţit să primească despăgubirile aferente. Pare-se că cei din conducerea clubului au cunoştinţe juridice solide, ce depăşesc firescul şi aleg calea lor. De urmărit!

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 9