Din colț în colț

Cele trei partide ale echipei României din preliminariile campionatului mondial ne-au demonstrat încă o dată, dacă mai era cazul, unde ne situăm în fotbal. Am învins cu mult noroc Macedonia de Nord, n-am contat în partida cu Germania și ne-am făcut de râs în Armenia. Așa că gestul lui Ianis Hagi după golul reușit cu Macedonia de Nord a fost unul gratuit, fără nici o acoperire.

După acest bilanț total nefavorabil, selecționerul Mirel Rădoi a încercat să dea vina pe jucători, dar nimeni nu l-a silit să aleagă acești jucători, dintre care unii nu își justifică prezența în lotul României. Sunt tentat să nu-l consider vinovat pe Mirel Rădoi, ci pe cei care l-au numit în acest post, fără să aibă o experiență necesară. Desigur, nu trebuie să ne grăbim să afirmăm că echipa națională nu mai are șanse de calificare, dar acestea sunt foarte mici.

Echipa României U 21 a ratat calificarea în faza superioară la turneul final european. Faptul că nu a pierdut nici un meci în grupă nu spune prea mult. De exemplu, în ultimele zece minute din partida cu Germania, trebuia să riscăm și să mizăm totul pe atac. Noi am stat la cutie, am rămas cu regretele, dar și cu declarații fără acoperire. Oare când va ieși echipa României din conul de penumbră?

S-a revenit la campionatul intern, disputându-se penultima etapă din campionatul regular. În partida vedetă dintre FCSB și Universitatea Craiova, cele două echipe au terminat la egalitate, dar craiovenii se pot considera victorioși moral. CFR Cluj s-a chinuit pe teren propriu cu Dinamo, care a avut doi jucători eliminați. Clujenii au reușit golul victoriei în cele din urmă, dar echipa CFR-ului arată destul de rău, cu jucători îmbătrâniți și cu un antrenor, Edi Iordănescu, mai mult îngâmfat decât priceput.

UTA a reușit în sfârșit o victorie pe teren propriu, victorie după care a tânjit de mult. Se pare că FC Botoșani și Academica Clinceni au cele mai mari șanse de a se califica în play-off. FC Hermannstadt a răzbunat toate nereușitele de până acum și a învins la un scor categoric pe FC Argeș. Gaz Metan Mediaș nu a reușit să o învingă pe teren propriu pe Astra Giurgiu și își complică situația din clasament.

Când s-a disputat competiția play-off în campionatul trecut, punctele echipelor s-au înjumătățit. UTA, care era lider autoritar al ligii secunde, a făcut memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, dar nu a avut câștig de cauză. Iată că în acest play-off echipele rămân cu punctele acumulate în campionat.

ASU Politehnica a reușit un rezultat de egalitate la Călărași, dar jocul ei nu a prea convins. O surpriză plăcuta a furnizat-o Ripenisa Timișoara, care a reușit un rezultat de egalitate la Constanța. Dacă Ripensia are o evoluție fluctuantă, CSM Reșița are o evoluție liniară care duce spre tenebrele diviziei C. Mi se pare cel puțin bizară înlocuirea antrenorului Alin Minteuan cu Adrian Falub. În liga a treia, Crișul Chișineu Criș și Șoimii Lipova își dispută întâietatea, celelalte echipe pierzând teren.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 24