Dulcegării

La sfârşitul săptămânii va începe un nou campionat al ligii întâi. Motivaţia acestei precipitări este faptul ca echipele implicate în preliminariile cupelor europene să aibă cât mai multe jocuri oficiale la activ.

Numai că problema nu este atât de simplă, deoarece nici până la această oră nu cunoaştem cu certitudine campioana ţării, deşi s-a disputat şi Supercupa României. Aceasta a adus faţă în faţă echipele Viitorul şi Voluntari şi ne-a oferit o adevărată şuşanea arbitrată, nici că se putea altfel, de Sebastian Colţescu, asistat de alt personaj cu moralitate îndoielnică în arbitraj, George Găman.

După cum a evoluat Viitorul în acest meci, nu mai trebuie să mai mire pe nimeni că suntem învinşi de echipa Poloniei ori de câte ori are ocazia.

Ar fi foarte interesant să ştim care sunt limitele de competenţă ale FRF şi LPF şi dacă nu cumva există zone de interferenţă. Am subliniat acest lucru deoarece sunt curios dacă s-au stabilit criteriile de departajare ale echipelor în caz de egalitate de puncte pentru a evita circul de la sfârşitul ultimei competiţii.

Marea găselniţă a centrelor de excelenţă s-a dovedit a fi un mare fâs. Nici un club nu îşi oferă cei mai buni juniori acestor centre. Atunci cum să mai apară jucători de valoare?

ACS Poli se află la începutul unui nou campionat, cu un lot echilibrat, care poate face faţă întrecerii. Înfrângerea în faţa echipei Debrecen în partida amicală de sâmbătă nu este una relevantă, mai ales că adversarul a fost ales fără discernământ. Să faci peste 350 km pe o căldură insuportabilă este cam mult.

În schimb UTA s-a reorientat puţin, apelând la patru jucători trecuţi binişor de 30 de ani. Adus în această vară, portarul Căucă nu a rezistat mai mult de câteva zile şi deja s-a renunţat la el. Aşa se întâmplă când iei jucători as it is.

Primarul Sebişului, Gheorghe Feieş, preşedinte de onoare la Naţional, nu s-a dezminţit şi a renunţat numai după câteva zile la antrenorul Dan Oprescu. În locul acestuia a fost numit Alin Chiţa, fost jucător la Poli şi UTA.

A devenit o tradiţie ca un alt club dispărut de pe harta fotbalistică a Aradului, CSS Gloria, să-şi reunească anual foştii absolvenţi care ulterior au devenit jucători în ligile superioare. În acest an au fost prezenţi Roxin, Iancu, fraţii Barb, Răduţ, Kimak, ei fiind cei mai cunoscuţi foşti jucători.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 32