Ecouri

Federația Română de Fotbal invocă cu obstinație pandemia, căutând să explice deciziile care au bulversat campionatul. Competiția play-off a fost salvată de victoria echipei CFR Cluj la Craiova care a stabilit campioana țării, partida restantă dintre Astra Giurgiu și Universitatea Craiova fiind lipsită de relevanță. Înaintea partidei ”U” Craiova – CFR Cluj, același for a luat o decizie fără precedent și în afara regulamentului, anume ca în caz de egalitate să se joace prelungiri și lovituri de departajare.

Competiția play-out se prelungește obsedant de mult, riscând să înceapă cealaltă ediție de campionat și etapele încă să se mai joace. În aceste condiții, echipele își permit să obțină anumite rezultate, care, în mod normal, ar trebui să ridice niște semne de întrebare asupra corectitudinii lor. Partidele se desfășoară la ore total inadecvate, la temperaturi ridicate, fără să se țină seama de limitele fizice ale jucătorilor. Mă surprinde faptul că medicii nu atrag atenția asupra acestui aspect, dar, dacă și testările sunt contradictorii, nu mai trebuie să ne mire nimic. Dinamo, după trei săptămâni de inactivitate, și-a reluat partidele de campionat, având meciuri restante, astfel că va putea obține rezultate care să o scutească de emoții.

Totuși, o competiție s-a încheiat, și anume play-off-ul ligii a doua. UTA a câștigat campionatul și a promovat în prima liga. A fost o victorie de justesse, chiar dacă au existat câteva sincope în evoluția echipei. UTA s-a dovedit o echipă matură și solidă, putând face față oricărui adversar și în plus a beneficiat de condiții de pregătire foarte bune. Conducerea clubului și-a sărbătorit cum se cuvine eroii promovării, organizând o întâlnire într-un cadru festiv a jucătorilor, antrenorilor și suporterilor. Componenții echipei abia dacă pot savura această performanță, deoarece se apropie viitorul campionat în care datele problemei vor fi cu totul altele.

Arădeanul Amir Jorza de la Rapid București a hotărât soarta a trei echipe prin golul marcat în ultimul minut al partidei Rapid – Turris Turnu Măgurele. Atunci el a stabilit a doua echipă promovată, FC Argeș, trimiterea echipei CS Mioveni la baraj, în timp ce echipa din Turnu Măgurele rămâne în liga secundă.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = doi