Eschive

Cele două meciuri ale echipei României au arătat și lucruri bune și unele mai puțin bune, aspecte semnalate la timpul potrivit. Antrenorul Cosmin Contra s-a străduit să îi convoace la lotul național pe cei mai buni jucători ai momentului, chiar dacă uneori a dat dovadă de sentimentalism.

De aceea surprind în mod neplăcut aprecierile a doi foști antrenori ai echipei naționale, Cornel Dinu și Anghel Iordănescu. Nu știu dacă ei sunt cei îndreptățiți să-l critice pe Contra, mai ales că îmi aduc aminte că naționala pregătită de Dinu a fost învinsă la Kosice de echipa Cehoslovaciei cu scorul de 5 – 2, în timp ce echipa României cu Iordănescu pe bancă a fost învinsă la recentul campionat european de „albaneji”.

Dacă am amintit de Campionatul European, s-a văzut clar că gazonul de pe Arena Națională nu rezistă unei competiții de o asemenea anvergură, ca de altfel nici cel din Craiova.

În cel mai important joc al penultimei etape al turului ligii întâi, Universitatea Craiova a învins-o pe propriul teren pe FCSB, netezind drumul spre locul întâi echipei CFR Cluj. Surprinde diferența de scor, 4 – 0,  dintre Voluntari și Chiajna la câteva zile după ce a învins-o pe FCSB. Sepsi Sfântul Gheorghe a reușit o victorie surprinzătoare pe terenul echipei Viitorul. Din păcate, echipa FC Hermannstadt pierde teren după ce l-a pierdut și pe antrenorul Pelici. Poli Iași a pierdut nemeritat la Cluj, jocul ceferiștilor neconvingând pe nimeni, dar cu toate acestea echipa clujeană devine liderul ligii întâi.

În liga a doua, ACS Poli a fost învinsă din nou, de această dată de ASU Politehnica, ocupând penultimul loc în clasament. UTA a obținut cu greu un punct pe teren propriu cu nou promovata Energeticianul Petroșani. Așa cum am prevăzut, Chindia Târgoviște urcă încet, dar sigur spre locul întâi al clasamentului.

În ultima săptămână au avut loc trei înlocuiri de antrenori: Popovici de la Aerostar Bacău, Grozavu de la Petrolul și Falub de la „U” Cluj. Dacă primele două echipe s-au mișcat repede și i-au numit pe Florin Bratu la Bacău, respectiv pe Octavian Grigore la Petrolul, clubul Universității din Cluj nu s-a oprit la vreun antrenor anume. Se vehiculează numele lui Claudiu Niculescu, Leo Grozavu (?!), Marius Baciu, Laszlo Balint. Președintele Ovidiu Sabău îl omite de pe această listă lungă pe Marius Popescu, clujean get-beget, fost jucător al șepcilor roșii, cel care a dat dovadă de tact și pricepere la ASA Tg. Mureș.

Liderul ligii a treia, Șoimii Lipova, a suferit prima înfrângere, ce-i drept, pe terenul echipei din Hunedoara. ACS Dumbrăvița, prin victoria de la Lugoj, a egalat la puncte echipa din Lipova și își împart primele două locuri ale clasamentului. De necrezut, dar CSM Școlar Reșița nu a reușit să treacă pe teren propriu de mult mai modesta CS Avrig, echipa intrând într-un con de penumbră din care nu poate ieși.

S-a stins din viață la vârsta de 62 de ani Ilie Balaci, unul dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-a avut România. Să-l păstrăm în memoria noastră ca pe un fotbalist de excepție!

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × unu =