Ex abrupto

Cu un grad de repetabilitate demn de o cauză mai bună, apar probleme uneori supărătoare care nu și-au regăsit rezolvarea nici acum. Unul dintre aceste aspecte este situația antrenorilor. În regulamentele emise de Federația Română de Fotbal sunt prevăzute clar ce condiții trebuie să îndeplinească antrenorii din liga întâi, a doua și a treia. Dar mai nimeni nu respectă aceste prevederi.

Sunt unele cluburi care numesc antrenori care nu au nici o pregătire profesională. Cazul cunoscut al lui Daniel Oprița aflat în litigiu cu CS Mioveni este elocvent. Dacă aceste probleme, relativ minore, nu-și găsesc rezolvare, ce sa mai spunem de celelalte.

Ne aflăm în fața a două partide capitale pentru echipa națională care-și dispută calificarea la turneul final al Campionatului European. Toată suflarea fotbalistică din România este alături de echipa națională.

În altă ordine de idei, să menționez că Daniel Stanciu s-a cocoțat pe scaunul de președinte al clubului Universitatea Cluj. De parcă nu s-ar găsi la Cluj alți foști fotbaliști de la ”U” care cunosc problemele cu care se confruntă clubul studențesc.

În liga întâi, primele trei echipe au obținut victorii importante pe teren propriu. FCSB a învins cu greu pe Sepsi Sfântu Gheorghe. George Becali nu s-a putut abține și i-a transmis câteva indicații antrenorului Bogdan Vintilă. Ultima clasată, FC Voluntari, se pare că va schimba tehnicianul, iar Claudiu Niculescu va reveni pe banca antrenorilor.

În schimb, în liga a doua, nu putem vorbi decât de un clasament provizoriu datorită amânării unor partide. Deși are trei jocuri mai puțin disputate, UTA se află pe locul al doilea în clasament. Echipa Turris Turnu Măgurele pierde teren și intră în anonimat. O altă echipă care nu-și găsește cadența este Rapid București, care a fost învinsă de ultima clasată, Sportul Snagov.

ASU Politehnica a fost învinsă la scor minim de Petrolul Ploiești, în vreme ce Ripensia a obținut o victorie importantă în fața Concordiei Chiajna. CSM Reșița s-a aflat în fața celei de-a treia înfrângeri consecutive.

Nou promovatele în liga a treia, Progresul Pecica și Fortuna Becicherecu Mic, îmi susțin aprecierile, reușind rezultate bune pe teren străin. Progresul Pecica a obținut un rezultat de egalitate pe terenul liderului Universitatea Craiova 1948, la acest rezultat contribuind din plin portarul Progresului, Victor Gârlea, care a apărat foarte bine. Fortuna a învins la Horezu, acolo unde se câștigă greu.

Un caz mai puțin obișnuit s-a întâmplat la Sebiș. La scorul de 5-1 pentru CS Național în partida cu ACS Poli, antrenorul sebișenilor, Șomcherechi, a efectuat o schimbare nepermisă de regulament, astfel că ACS va câștiga partida la ”masa verde”.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × = 32