Imunitatea pungașilor

După controversatul rezultat de egalitate dintre echipele naţionale ale României şi Muntenegrului, antrenori şi specialişti de mâna a doua s-au întrecut în a-l bălăcări pe antrenorul Christoph Daum. Dar aceiaşi specialişti au avut grijă să treacă sub tăcere ratarea acelei lovituri de la 11 metri a lui Nicolae Stanciu din ultimul minut de joc. Şi asta numai pentru a nu-i ştirbi prestigiul, el fiind pe picior de plecare la echipa belgiană RSC Anderlecht.

Şi cum timpul ne presează, s-a reluat campionatul ligii întâi sub aceleaşi auspicii şi cu aceleaşi greşeli mari de arbitraj. Oricum am încerca să sensibilizăm Comisia Centrală a Arbitrilor asupra potlogăriilor din arbitraj, cei din respectiva comisie rămân impasibili, ba chiar ne sfidează.

Nu voi putea înţelege niciodată de ce la un meci Steaua – Astra este delegat Marius Avram, un arbitru mediocru şi cu antecedente de la meciuri date peste cap, în timp ce Ovidiu Haţegan, considerat cel mai bun arbitru român al momentului, este delegat la o banală partidă CFR Cluj – Craiova.

Apropo de meciul Steaua – Astra. Când Avram l-a eliminat în mod eronat pe căpitanul Astrei şi s-a creat o busculadă cu pumni şi îmbrânceli, s-a remarcat M.M. Stoica. Se pare că nu a învăţat nimic din ce i s-a întâmplat nu de mult şi continuă să fie un scandalagiu.

ACS Poli a fost învinsă la scor la Voluntari, dar şi aici au fost greşeli de arbitraj. Mă gândesc la neacordarea unui penalty în favoarea Timişoarei la un henţ în careu al lui Balaur. Jucătorilor timişoreni le-a lipsit determinarea, cu toate că jucau împotriva fostului lor antrenor Florin Marin, care nu s-a comportat chiar corect faţă de unii jucători, mai ales faţă de Croitoru. Poate aceste aspecte l-au înfuriat pe antrenorul Ionuţ Popa, care a avut o ieşire nervoasă.

Nici în liga a doua lucrurile nu stau mai bine. Poate ne va explica Deaconu-Brichetă de ce l-a delegat pe arbitrul Ilyes la partida FC Braşov – UTA BD, nimeni altul decât nepotul fostului jucător al Braşovului, Robert Ilyes. De la început au existat suspiciuni care au fost amplificate de maniera de arbitraj pro Braşov pe tot parcursul întâlnirii. Nu pot trece cu vederea carenţele din jocul arădenilor, dar abitrajul a fost unul tendenţios.

Sandu Pelici nu a avut milă de ASU Politehnica şi a reuşit o victorie la trei goluri diferenţă, anunţând încă de pe acum că echipa din Mioveni are veleităţi de promovare.

La echipa Şoimii Pâncota se menţine aceeaşi stare de incertitudine, chiar dacă aceasta se vrea voalată de către cei interesaţi. De această dată Pâncota a întâlnit pe teren propriu o altă echipă fantomă, Unirea Tărlungeni, care de fapt reprezintă Ştefăneştiul din judeţul Ilfov. Singurul fapt notabil este că gazdele au reuşit primul gol din campionat, marcat de neobositul Dumitru Mitu.

În liga a treia surprind victoriile în deplasare ale echipelor Ripensia, Cermei şi Unirea Alba Iulia în faţa unor formații cu pretenţii. De asemenea, demnă de semnalat este diferenţa de scor dintre ACS Poli II şi Deva, aceasta din urmă ţintind promovarea.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.