Insolvenţa, bat-o vina!

Echipa națională a mai demonstrat încă o dată în meciul cu Algeria cam pe la ce coordonate se află de când este condusă de intangibilul Victor Pițurcă. Jucătorii români au fost în criză de idei și nu au arătat mai nimic. Am fost aburiți că vârful de formă va fi atins la meciul cu Grecia, primul din preliminariile Campionatului European. Să fie așa oare?

Și acum să revenim la fotbalul din zona noastră. Puțin despre insolvență. Este o formă camuflată de a mai păcăli puțin statul. Adică o firmă care își drămuiește investițiile și cheltuielile și este la zi cu plățile către stat nu beneficiază de nimic, iar o firmă care face investiții hazardate beneficiază timp de trei ani de scutiri de plăți.

Așa a procedat și clubul UTA, numai că s-a uitat o primă condiție, aceea că, în timpul insolvenței clubul este obigat să achite salariile angajaților, respectiv ale jucătorilor. Astfel s-a ajuns într-o situație disperată, UTA nemaifiind programată de trei etape, ceea ce aduce automat excluderea din campionat.

Ideea de insolvență dă târcoale și A.J.F.-ului Arad, care, în urma auditului financiar solicitat de noua conducere, a avut un deficit de 370.000 lei. În cazul în care se declară insolvența, apoi falimentul, actualul AJF va dispărea și va apărea o nouă organizație.

La sfârșitul săptămânii trecute, într-un cvasianonimat, s-a disputat la Lipova finala Cupei României, faza pe județ, între echipele UTA-Bătrâna Doamnă, câștigătoarea diviziei D, și Gloria Arad. Desigur se va invoca motivul globalizării. Dar cum se explică, de exemplu, faptul că în luna noiembrie, la temperaturi de -2˚C s-au disputat jocuri în nocturnă pe stadionul UTA, iar acum la 33˚C meciul se dispută de la ora 17.00? Cum stadionul UTA aparține Primăriei Arad, aceasta putea să-i scutească de taxe pe organizatori pentru această finală. Sau spectatorii arădeni sunt scoși din ecuație?

Dacă județul Arad și-a desemnat campioana în vederea barajului de promovare în divizia C, județul Timiș încă ezită. Dacă s-ar fi citit cu atenție art.5.1, pct. b din capitolul 7 al ROAF (Regulamentul de organizare al activității fotbalistice), totul s-ar fi lămurit în scurt timp.

Singura satisfacție fotbalistică de sezon din această parte de țară este promovarea în divizia B a echipelor Șoimii Pâncota și C.S.M. Caransebeș. Felicitări ambelor echipe și o cât mai lungă activitate în eșalonul secund!

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu