Intenții

Echipele românești nu prea au viață în cupele europene. După ieșirea pe ușa din dos a Universității Craiova a venit rândul echipei FC Botoșani să fie eliminată pe teren propriu de o echipă anonimă din Macedonia de Nord. FCSB a evoluat în Serbia pe un stadion care se aseamănă cu arena din Bolintin. Deși au evoluat în superioritate numerică, bucureștenilor le-a trecut glonțul pe lângă ureche, reușind în cele din urmă să se califice în urma loviturilor de departajare.

Revenind la campionatul nostru cel de toate zilele, să remarcăm victoria echipei FC Hermannstadt pe terenul echipei Chindia. CFR Cluj a profitat din plin de degringolada echipei Astra Giurgiu, pe care a învins-o lejer. Universitatea Craiova este singura echipă din campionat care a acumulat maximum de puncte, chiar dacă a avut ceva de furcă cu echipa FC Voluntari, fosta echipă a lui Cristiano Bergodi. Să mai rămânem puțin la Craiova și să remarc că jucătorul Bancu, deși are o evoluție ștearsă în această toamnă, își permite să lanseze ironii de prost gust la adresa jurnaliștilor.

FC Botoșani nu se regăsește și a obținut doar un rezultat de egalitate pe teren propriu cu Academica Clinceni. O altă echipă care a avut un început de campionat ezitant, Viitorul, a obținut victoria la Mediaș în fața unei echipe cu evoluții contradictorii. Greu de digerat înfrângerea echipei UTA pe teren propriu în fața unei echipe relativ modeste, Poli Iași. Rămâne de văzut evoluțiile viitoare ale arădenilor, când se vor strădui să demonstreze că înfrângerea cu Iașiul a fost doar o întâmplare nefericită.

În liga a doua echipele s-au regrupat în fruntea clasamentului. Îmbucurător este faptul că ASU Politehnica se află între primele locuri ale ierarhiei, în ultima etapă obținând un punct la Reșița în fața CSM-ului, o echipă cu multe nume sonore, dar cu evoluții modeste.

Ripensia, o echipă mult slăbită față de campionatul trecut, a învins o altă formație aflată în suferință, Aerostar Bacău, datorită a două lovituri de la 11 m acordate cu larghețe de arbitrul Țiții din județul Sibiu. Concordia Chiajna se anunță o candidată serioasă la promovare, în această ultimă etapă surclasând echipa Pandurii Târgu Jiu. Nou promovata Universitatea 1948 Craiova are o evoluție constant bună și este lider al clasamentului.

Un gest frumos și plin de semnificație din partea clubului Politehnica Iași. Marius Onofraș, Daniel Pancu și Andrei Cristea au fost duminică la mormântul fostului lor antrenor Ionuț Popa, în semn de aducere aminte și respect.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =