Litote

Încet, încet alegerile de la Federaţia Română de Fotbal devin subiect de actualitate şi trezesc energii nebănuite. Actualul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, va candida pentru un nou mandat, cu mari şanse de reuşită. Spun acest lucru nu pentru că Burleanu ar fi infailibil, ci pentru că ceilalţi candidaţi nu prezintă mari garanţii.

Cel mai vocal este Florin Prunea care împrăştie cu invective în stânga şi-n dreapta, jignind pe toată lumea, în special pe Răzvan Burleanu. Dacă tot veni vorba de Prunea, era mai bine dacă ar fi luat mingea de pe capul lui Kennet Andersson şi poate istoria echipei naţionale la Campionatul Mondial din SUA ar fi fost alta.

Marcel Puşcaş, un alt candidat, este un tip ezitant, care duce trena până aproape de final, când va renunţa în favoarea altcuiva. Cât despre Cristian Balaj, fostul arbitru, nu cred că are sorţi de izbândă, deoarece are în spate o activitate de arbitraj cu sinuozităţile cunoscute.

În timp ce aceşti rivali se înfruntă în presă şi nu numai, primul ministru Tudose l-a numit pe Gheorghe Popescu consilier personal în probleme de fotbal. Chelului i-a lipsit tichia de mărgăritar. Aş fi curios să citesc fişa postului lui Popescu, să văd ce sarcini i s-au dat. Această numire a fost motivată prin faptul că Popescu va face lobby la UEFA pentru ca România să obţină organizarea celor patru jocuri la Campionatul European din 2020. Domnul premier ar trebui să ştie că, pentru a organiza o competiţie de o asemenea anvergură, trebuie îndeplinite anumite condiţii, cea mai importantă fiind asigurarea unei infrastructuri adecvate. Aceste evenimente au estompat întrucâtva perioada de pregătire a echipelor din liga întâi.

Din tribulaţiile lui George Becali se detaşează cea referitoare la Denis Man. Acesta este un jucător promiţător, care a avut şi câteva reuşite remarcabile, dar sumele vehiculate de Becali sunt de-a dreptul halucinante.

La ACS Poli, aflată în pregătire la Poiana Braşov, democraţia este la ea acasă. De exemplu, portarul Straton a apărut la pregătiri după câteva zile, menţionând că ar putea părăsi echipa. Evoluţiile lui din toamnă nu-i conferă însă acest statut. Un aspect pozitiv este revenirea lui Alexandru Popovici la echipă.

În liga a doua, UTA s-a debarasat de jucători cu greutate, Scutaru, Cârstocea, Păcurar, Adili, Asani, Svedouskas, Boakai, deoarece aveau salarii mari. Riscul este ridicat, mai ales în situaţia actuală a UTA-ei. Nu trebuie să surprindă pe nimeni politica clubului care a fost una eronată încă de la începutul campionatului.

Ripensia a numit un nou antrenor în persoana lui Paul Codrea, copil al Timişoarei. Evoluţiile viitoare ale echipei vor demonstra utilitatea găsirii unui înlocuitor după interimatul asigurat de Radu Suciu. ASU Politehnica este echipa cea mai reţinută în această perioadă, urmând de astăzi a pregăti cu mare atenție reluarea campionatului.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sapte =