Lobbying

Noul campionat al ligii întâi a început sub auspicii nu prea bune, mai ales datorită faptului că spectatorii continuă să lipsească de pe stadioane. Să joci în fața unor tribune goale nu este prea încurajator. Cei mai nedreptățiți se simt arădenii, care nu pot asista la inaugurarea noului stadion, ce va avea loc vineri cu ocazia partidei de campionat cu FC Voluntari.

Federația Română de Fotbal s-a grăbit să afirme că se aliniază protocolului impus de UEFA. Toată problema este că protocolul UEFA contrazice anumite puncte ale acordului impus de Direcția de Sănătate Publică.

Au început preliminariile pentru calificarea în Champions League. Plângăciosul Dan Petrescu a obținut cu CFR Cluj o victorie în fața echipei malteze Floriana La Valletta, urmând să evolueze pe teren propriu cu croații de la Dinamo Zagreb.

În etapa inaugurală a ligii întâi, FC Argeș a demonstrat că a ajuns conjunctural în liga întâi, neputând face față echipei FC Botoșani. În schimb, cealaltă promovată, UTA, a obținut un rezultat de egalitate meritoriu pe terenul echipei Viitorul. UTA, bine așezată în teren, a profitat de jocul slab al gazdelor, revenind la Arad cu un punct dătător de speranțe.

FCSB a început în forță și a învins la Giurgiu cu un scor categoric Astra, o echipă total debusolată. Sepsi Sfântu Gheorghe a fost nedreptățită de arbitrul Radu Petrescu, golul echipei craiovene fiind marcat dintr-un ofsaid evident. Daniel Pancu a reușit o victorie cu Poli Iași în fața unei echipe vlăguite, Chindia, în timp ce CFR Cluj a învins-o neconvingător pe Academica la Clinceni.

La sfârșitul săptămânii va începe campionatul ligii a doua, cu 21 de echipe!? Noutatea este că Dan Alexa a devenit manager general al echipei ASU Politehnica. Ambițiile sale sunt mari și probabil că echipa timișoreană va avea un parcurs bun și se va clasa cât mai sus. FRF a admis în liga a treia 100 de echipe împărțite în zece serii. Sunt curios însă câte echipe vor putea respecta ad litteram protocolul DSP.

Cu ocazia Zilelor Aradului, Ioan Igna și Marcel Coraș au primit Diploma de Excelență pentru activitatea lor în fotbal.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = cinci