Mi-e prieten Platon dar mai prieten mi-este adevărul

Întotdeauna am apreciat şi am respectat jucătorii oneşti, pe care te poţi bizui oricând. De aceea nu pot să mă consider compatibil cu gestul făcut de Pedro Henrique când a fost înlocuit cu Drăghici în meciul de la Târgu Mureş. În primul rând a fost o lipsă de respect faţă de colegii de echipă, faţă de antrenor şi nu în ultimul rând faţă de spectatori. Venit pe o sumă mare la Timişoara, acestui jucător i s-au permis multe în perioada în care a evoluat în cadrul echipei.

Puteţi fi convinşi că nu se va lua nici o măsură punitivă asupra jucătorului pentru că se vor invoca motive de genul „trebuie să fie linişte la echipă”, „nu este momentul deciziilor radicale când echipa este angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării”. Desigur, conducerea clubului poate lua orice hotărâre, dar oricum gestul rămâne. Similitudinea cu gestul făcut de Golovca nu are relevanţă, deoarece FC Botoşani este o echipă cu o apariţie meteorică în liga întâi, pe când la Timişoara se vor sărbători peste patru ani 100 de ani de existenţă.

După cum era de aşteptat, FCSB se detaşează încet-încet pe primul loc şi va câştiga cu siguranţă campionatul. Curios e jocul modest al Universităţii Craiova din ultimele etape. În competiţia play-out, lucrurile se complică prin prisma multor rezultate de egalitate.

În liga a doua, lupta pentru ocuparea locurilor doi şi trei se conturează tot mai interesantă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, UTA BD, FC Braşov şi CS Mioveni separate de doar două puncte în clasament. ASU Politehnica a reuşit o victorie de moral în faţa unei echipe incomode, CS Afumaţi.

A surprins rezultatul de egalitate între Târgu Jiu şi Galda de Jos, rezultat ce a permis Sebişului să acceadă pe primul loc în liga a treia, seria a patra. De asemenea, surprinde, cel puţin prin diferenţa de scor, victoria Ripensiei asupra echipei din Deva.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Comentariile nu sunt permise.