Motive de meditație pentru mai marii fotbalului nostru

Echipa națională a României a reușit un rezultat meritoriu în întâlnirea cu echipa Italiei. Nimeni nu poate contesta această realizare, dar trebuie să admitem că la această oră echipa Italiei nu mai este o sperietoare pentru nimeni. Măsura valorii echipei noastre vine din Spania, care pretinde un milion de euro pentru a susține un joc amical cu România.

Am avut oarecare emoții că vom rămâne fără selecționer la echipa națională. Dar, după câteva fițe, așa, ca să îi forțeze mâna lui Răzvan Burleanu, generalul Iordănescu s-a grăbit să semneze noul contract cu FRF.

Acum, că lucrurile s-au așezat și președintele Burleanu poate respira ușurat, ar fi bine să-și acorde timp să reanalizeze sistemul mai mult decât păgubos al play-off-ului și play-out-ului. Mai ales partea care se referă la înjumătățirea punctelor acumulate în campionat. Aceste puncte sunt agonisite cu greu și reprezintă un bun câștigat pentru echipe. Să luăm un exemplu: o echipă are 20 de puncte, iar alta nouă. Li se înjumătățesc punctele: prima rămâne cu zece puncte, în timp ce de-a doua cu cinci puncte (rotunjire prin adaus), o diferență care poate fi recuperată ușor.

În ceea ce privește sistemul de disputare a ligii a doua cu o serie unică este o idee mai mult decât îndrăzneață. Acum, când toate echipele se confruntă cu probleme financiare majore, o echipă din zona noastră, dacă ar avea primele patru deplasări la Călărași, Constanța, Brăila sau Suceava, și-ar epuiza bugetul pe tot campionatul.

Campionatul nostru s-a reluat cu un moment de satisfacție pentru ACS Poli care a reușit un rezultat de egalitate pe terenul liderului, Astra Giurgiu. Cu puțină atenție putea obține victoria. Timișorenii au început foarte bine partida și au lăsat să se înțeleagă că au venit la Giurgiu după punct(e). S-a jucat și așa-zisul derby de România, un termen total impropriu, inventat de lacheii fotbalului românesc, Dinamo – Steaua. A câștigat Dinamo după un meci slab în care Steaua nu s-a regăsit deloc. Așa se întâmplă când echipa este condusă de diletanți atât din loja oficială cât și de pe bancă.

UTA Bătrâna Doamnă a revenit pe primul loc în liga a doua, dar diferența de puncte dintre primul loc și locul șase este de numai patru puncte. Păcat de ce se întâmplă la Reșița, jucătorii fiind nevinovați. De cele mai multe ori, cei care conduc destinele orașelor, ca să scape de responsabilități, acceptă tot felul de soluții îndoielnice care duc la situații fără ieșire. În liga a treia, ASU Politehnica s-a instalat confortabil pe primul loc, chiar dacă victoria de pe teren propriu din ultima etapă a fost una à la Pirus.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Comentariile nu sunt permise.