Mozaicuri

Vremea nefavorabilă se face resimțită în toată țara și mai tot timpul suntem avertizați de ninsori abundente, ceață și frig pătrunzător. Numai Federația Română de Fotbal rămâne impasibilă și programează etape din campionatul ligii întâi. Partidele se dispută pe terenuri înghețate, jucătorii expunându-se la accidentări, în timp ce spectacolul este total compromis.

Dinamo a reușit în sfârșit o victorie, ce-i drept, una concludentă în fața Universității Craiova. Probabil că antrenorului Davis Mangia îi este total necunoscută sintagma ”Never change the winning team”. Craiovenii nu au prezentat aceeași echipă în două jocuri consecutive, ceea ce s-a repercutat asupra jocului lor. La Dinamo a revenit Ionel Dănciulescu, fidel dictonului ”Tell him nothing”, adică să nu răspundă la nici o întrebare.

FCSB a câștigat, după cum era de așteptat, la Botoșani în fața echipei a cărei patron, Iftime, vrea să rămână în aceleași relații bune cu George Becali. Dunărea Călărași a mai pierdut o partidă pe teren propriu și a intrat într-o zonă de unde greu poți să ieși.

Antrenorul Vasile Miriuță, pe lângă că este un antrenor serios, este și norocos, echipa sa Hermannstadt Sibiu învingând la Mediaș o echipă cu pretenții la play-off. Mihai Teja și-a arătat limitele, ratând victoria atât de necesară echipei sale.

Un alt eveniment notabil în această etapă a fost retragerea din activitate a arbitrului Alexandru Tudor. Desigur toată lumea se întrece în a folosi superlative referitoare la evoluția lui Tudor în arbitraj, chiar dacă pe alocuri se exagerează. Se pare că principalul atu al lui Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, este faptul că, datorită relațiilor sale, arbitrii români sunt programați mai des în competițiile europene. Deci nu criteriul valoric stă la baza selectării arbitrilor.

Deși liga a doua și-a încheiat sezonul de toamnă, mai apar noutăți. Bunăoară, echipa ACS Poli are un nou antrenor în persoana lui Valeriu Răchită. Probabil că acest antrenor este conștient la ce se înhamă și de aceea nu-mi rămâne decât să-i admir curajul și să îi urez succes. UTA caută jucători noi și se orientează spre Serbia, contând pe impresarul Vranicovič.

S-a stins din viață, departe de țară, Mircea Petescu. Născut la Pecica în județul Arad, a evoluat la Politehnica Timișoara, unde și-a desăvârșit studiile universitare, la Steaua București și UTA. În anul 1962 a fost component de bază a echipei României care a câștigat Campionatul European de juniori. La UTA a câștigat două titluri naționale, contribuind din plin la eliminarea echipei Feyenoord Rotterdam din Cupa Campionilor Europeni.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 32