Never hide

Temperaturile ridicate care s-au semnalat în ultima vreme au afectat buna desfăşurare a meciurilor din liga întâi şi mai ales a celor din liga a doua. Să ne amintim de coşmarul prin care a trecut echipa din Suceava săptămâna trecută, când a pornit spre Timişoara cu nişte copii de 15-16 ani pe o căldură de 40 de grade. Disputele din liga a doua au loc de la ora 11 sub un soare arzător şi un aer sufocant. Cum pot înregistra performanţe în asemenea condiţii?

Nici terenurile de joc nu au scăpat de uscăciune. Dar chiar şi aşa, nu înţeleg cum poate să se prezinte gazonul de pe Arena Naţională. Şi ne mai lăudăm că vom găzdui meciuri din turneul final al Campionatului European din anul 2020. Nu ştiu cine va omologa astfel de terenuri, că şi la Ploieşti situaţia se prezintă la fel.

Echipele româneşti rămase în competiţia europeană, FCSB şi Viitorul, atacă meciurile de pe poziţii diametral opuse. FCSB cumpără jucători pe bandă rulantă, în timp ce Viitorul îşi permite luxul de a vinde jucători. De altfel, FCSB ar putea să înceapă o competiţie separată cu jocuri tur-retur.

A devenit o obişnuinţă în a semnala arbitrajele slabe a doi corifei, George Găman şi Sebastian Colţescu. Aceşti Lolek şi Bolek din arbitrajul românesc dau permanent meciuri peste cap, dar sunt menţinuţi în elită cu încăpăţânare de preşedintele CCA, Alexandru Deaconu.

ACS Poli, stimulată de plata unor salarii, nu a putut trece de Viitorul pe teren propriu, când, în mod normal, trebuia s-o învingă. Plecarea intempestivă a lui Cristian Bud nu cred că va afecta evoluţiile viitoare ale lui ACS Poli. Totuşi, clubul timişorean a pierdut un tânăr jucător, Sântean, care a ales echipa cehă Sparta Praga. Acesta îngroaşă o listă de jucători pe care clubul i-a pierdut în ultima perioadă. Chiar şi Mailat şi Bârnoi sunt cu bagajele la uşă.

Plata unor restanţe faţă de jucătorii timişorenii nu cred că îi conferă vicepreşedintelui Birlică dreptul să i se adreseze unei anumite părţi a presei, în special celei mai puţin agreate pe culoarele clubului, într-un limbaj de maidan.

În liga a doua, UTA s-a împiedicat pe teren propriu de Metaloglobus Bucureşti, o echipă necunoscută până acum. Numai evoluţiile viitoare vor putea dovedi dacă politica clubului de a aduce jucători trecuţi de o anumită vârstă este una eficientă.

Am lăsat în mod intenţionat spre final lauda privind evoluţiile foarte bune ale echipelor ASU Politehnica şi Ripensia. Ambele formații au realizat şase puncte din tot atâtea posibile şi s-au instalat pe primele poziţii ale clasamentului. Este meritul exclusiv al jucătorilor şi al antrenorilor pentru aceste rezultate meritorii.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + = sase