Ofensiva de primăvară

Cu două săptămâni înaintea meciului important cu echipa Danemarcei din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia au început competiţiile play-off şi play-out. Sistemul de desfăşurare comportă multe discuţii, deoarece din start, prin înjumătăţirea punctelor, se caută să se niveleze valoric competiţia. Totuşi cine a stabilit să se împartă punctele la doi, şi nu la trei sau la patru? Este o întrebare puţin forţată, dar oricum sistemul nu prezintă garanţii.

Aşa cum am presupus, Steaua a început ofensiva pentru cucerirea titlului de campioană, Viitorul mulţumindu-se cu locul secund, loc de altfel meritat, deoarece a dus trena campionatului regulat. Echipa Dinamo s-a regăsit şi a reuşit rezultate remarcabile sub comanda lui Cosmin Contra, dar nu are deocamdată anvergura de a câştiga campionatul. Echipele Astra Giurgiu, Universitatea Craiova şi CFR Cluj completează tabloul play-off-ului şi vor ocupa locuri greu de prevăzut, ordinea fiind aleatorie.

În lupta pentru supravieţuire lucrurile se complică, deoarece în afara echipelor Gaz Metan Mediaş şi Poli Iaşi, care aparent nu vor avea emoţii, celelalte echipe vor lupta pentru trei locuri lipsite de emoţii.

ACS Poli a reuşit un rezultat remarcabil la Botoşani şi a învins o echipă care la rândul ei a câştigat de două ori în faţa timişorenilor în sezonul regulat. Cu atât mai mult această victorie devine una importantă şi în perspectiva următorului meci cu FC Voluntari de pe teren propriu.

În liga a doua, din 22 de echipe care au început campionatul, au mai rămas 16 şi nu ar fi exclus să se mai retragă şi altele. Aşadar, campionatul care a fost gândit în acest format nu prezintă încredere şi suportul necesar.

UTA Bătrâna Doamnă a reuşit o victorie la Mioveni, care-i conferă locul al doilea în campionat. Iar ASU Politehnica a izbutit un succes în deplasare la Metalul Reşiţa, care, pe lângă plusul celor trei puncte, are darul să îi îndepărteze pe timişoreni de zona periculoasă.

În liga treia, CSM Şcolar Reşiţa a învins liderul Naţional Sebiş şi s-a apropiat la două puncte de acesta. Ripensia Timişoara, CSM Lugoj şi Industria Galda de Jos nu renunţă la gândul promovării, chiar dacă sunt depăşite de patru puncte de primul loc.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Comentariile nu sunt permise.