Penseés

Nici o promisiune făcută de Gheorghe Popescu din postura de consilier pe probleme de sport ale primului ministru nu a fost onorată. De altfel, se putea prevedea acest aspect fără prea mare efort. Turneul final al Campionatului European se apropie cu pași repezi și prinde România complet nepregătită. Cu siguranță, comisia UEFA care va veni să inspecteze obiectivele de la București va da aviz favorabil, dar nu va rezolva problema de fond.

FRF se joacă de-a regulamentul în ce privește programarea partidelor amânate de condițiile meteorologice. Partida Sepsi Sfântu Gheorghe – Academica Clinceni se va disputa după 24 de ore, așa cum prevede regulamentul. În schimb, jocul FC Voluntari – FCSB s-a amânat pentru data de 6 februarie 2020, ceea ce contravine regulamentului.

Dacă ne aflăm la acest capitol, clubul FC Botoșani a refuzat amânarea partidei cu CFR Cluj, echipă care se află în fața unui moment important, returul cu Celtic Glasgow din Europa League. N-aș fi subliniat acest aspect dacă nu aș cunoaște caracterul antrenorului Marius Croitoru de la FC Botoșani. Când a venit antrenor la ACS Poli, Ionuț Popa a solicitat reprimirea lui Croitoru, la acea oră scos din lot. Mai mult, Ionuț Popa l-a desemnat căpitanul echipei, ca să-i redea încrederea. După salvarea miraculoasă de la retrogradare, în campionatul următor, rezultatele au întârziat să apară, iar cel mai vehement contestatar al antrenorului arădean a fost tocmai Marius Croitoru.

Astra Giurgiu devine liderul campionatului ligii întâi, profitând de înfrângerea echipei CFR Cluj la Botoșani. Învinsă, ”U” Craiova coboară pe locul patru și se îndepărtează de obiectiv. Viitorul Ovidiu a câștigat partida cu Voluntari și a revenit pe podium. O oarecare surpriză s-a produs la Sibiu, unde FC Hermannstadt a învins-o clar pe Dinamo București. Cu un antrenor, Dușan Uhrin, care, deși se află de zece ani în România, nici acum nu vorbește limba română, Dinamo nu poate emite mari pretenții.

În liga a doua, liderul UTA a învins Petrolul Ploiești la un scor concludent și s-a așezat confortabil în fruntea clasamentului, ceea ce a constituit un moment de efervescență la Arad. Ripensia, chiar fără antrenorul Alexandru Pelici, a reușit un rezultat de egalitate la Buzău. ASU Politehnica a învins, ce-i drept, greu, Pandurii Târgu Jiu, dar trecând peste acest amănunt, trebuie să subliniez parcursul bun al echipei care se află la zece puncte de lider. Nici venirea lui Dorinel Munteanu ca antrenor la Reșița nu a produs revirimentul mult așteptat. Din păcate, și în ultima etapă din acest sezon reșițenii au fost învinși pe teren propriu de CS Mioveni.

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 + = unsprezece