Perspective

S-a stabilit lotul echipei naționale cu care se vor aborda cele două partide de importanță vitală cu Suedia și Spania din preliminariile Campionatului European. Surprind oarecum convocările lui Alibec și Budescu, dar decizia selecționerului trebuie respectată, chiar dacă cei doi au mai avut ocazia să evolueze la echipa națională fără realizări semnificative. Echipa Suediei nu este FC Voluntari, la care ei și-au etalat virtuțile tehnice în ritm de vals.

În liga întâi s-a mai disputat o etapă cu rezultate contradictorii și cu evoluții modeste, ceea ce explică și prezența mai puțin numeroasă a spectatorilor. Poate partida Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova a ieșit în evidență mai mult prin dramatismul său decât prin latura spectaculară. Mai bine de o oră craiovenii au evoluat în superioritate numerică, dar nu au reușit să învingă echipa Chindiei.

Poli Iași continuă seria jocurilor slabe și a fost învinsă de ambițioasa Academica Clinceni. FC Hermannstadt a reușit un rezultat de egalitate în partida cu Viitorul Ovidiu, acest rezultat nefiind pe placul lui Gheorghe Hagi, care are în continuare un comportament total neadecvat. Sepsi Sfântu Gheorghe, această cenușăreasă a ligii întâi, a fost din nou nedreptățită în partida cu Gaz Metan Mediaș de către ”titirezul” Marius Avram, care, datorită staturii sale, nu a văzut un henț clar al unui apărător medieșean în propriul careu.

FCSB a mai obținut o victorie, de această dată la Botoșani, echipa gazdă primind al doilea gol când se găsea în superioritate numerică. Așteptată cu interes, partida Dinamo – CFR Cluj s-a dovedit a fi una modestă, fără veleități de o parte și de alta. Arbitrul Ovidiu Hațegan a arbitrat foarte bine, așa cum mi-aș dori să-l mai văd.

Ripensia a reușit un rezultat de egalitate la Turnu Măgurele, tăind din elanul gazdelor care porniseră foarte bine în campionatul ligii secunde. UTA a continuat parcursul bun din campionat și a remizat la Pitești cu FC Argeș, instalându-se pe locul al doilea în campionat, chiar dacă are are două partide mai puțin jucate. ASU Politehnica, cu un nou antrenor pe bancă în persoana lui Octavian Benga, a reușit victoria în partida cu Miercurea Ciuc.

CSM Reșița a obținut un rezultat de egalitate cu Petrolul Ploiești, o altă candidată la promovare. Dunărea Călărași a învins pe merit echipa Viitorul Târgu Jiu chiar pe terenul acesteia din urmă. Rapid și ”U” Cluj au terminat la egalitate, având o evoluție mediocră. ”U” Cluj, altă dată o echipă elegantă și de elan, arată acum ca un amalgam de jucători, mulți fără valoare.

În liga a treia, Universitatea Craiova 1948 a învins și la Dumbrăvița, transformând campionatul într-o afacere personală. Progresul Pecica a învins din nou, de data aceasta pe Flacăra Horezu, situându-se pe locul al doilea în campionat. Majoritatea se aștepta la o victorie a Crișului Chișineu Criș în jocul cu Gloria Cermei, dar, cu toate acestea, imprevizibila echipă a Cermeiului a reușit un rezultat de egalitate. Lipova a surclasat Național Sebiș, o echipă aflată în derivă. ACS Poli se zbate în mediocritate și a obținut un rezultat de egalitate pe teren propriu în partida cu Deva.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 8 = noua