Picaj

Foarte gravă mi se pare înfrângerea lui ACS Poli pe teren propriu de către FC Botoșani, fapt ce a dus la demiterea antrenorului Leo Grozavu. El a reușit îndepărtarea lui Țurcaș, Șeroni și Străuț, în rest mai nimic: 8 0 3 5 7-12 și 3 puncte din 24 posibile. Normal și moral ar fi ca toți din conducerea clubului să plece, în frunte cu Radu Birlică. Dar cum acest lucru nu se va întâmpla, ACS Poli se afundă tot mai mult spre tenebrele ligii a doua. Și mai mult, s-a hotărât numirea în postul de antrenor principal a lui Adrian Neaga, numire care a trezit ilaritate și nedumerire. De fapt, denumirea de antrenor este prea mult spus pentru Neaga, deoarece nu are nici o calificare. Subterfugiul a fost găsit imediat, Aurel Șunda fiind de jure antrenorul lui ACS Poli.

În timp ce o partidă de liga întâi adună câteva sute de spectatori, caz al jocului de pe ”Dan Păltinișanu”, un banal meci de liga a patra dintre CS Steaua și Academia Rapid a adunat pe Arena Națională peste 30.000 de spectatori. Păcat că spectacolul a fost umbrit de huligani și derbedei care au perturbat buna desfășurare a jocului. Arbitrul Bârsan a fost și el depășit, neluând deciziile care se impuneau.

Disputa pentru postul de președinte al Federației Române de Fotbal se acutizează și îmbracă și forme politice. Liviu Dragnea, președintele PSD, îl susține pe Ionuț Lupescu, în timp ce susținerea lui Răzvan Burleanu vine din zona Cotroceniului.

Am fost nedumerit la început de ce Ionuț Lupescu a renunțat la UEFA, dar când am văzut ce face Pierluigi Collina, președintele Comisiei de Arbitri, împreună cu acoliții săi, arbitri compromiși, îmi explic decizia lui Lupescu.

În competiția play-off, situația se menține aceeași, FCSB având două puncte avans față de CFR Cluj. Etapa din play-out a dus două modificări de antrenori. FC Voluntari a renunțat la serviciile lui Claudiu Niculescu și l-a numit antrenor principal pe Adrian Mutu. Păstrez mari rezerve asupra numirii lui Mutu, deoarece mi-aduc aminte ce a făcut la Târgu Mureș când i-a știrbit autoritatea lui Petre Grigoraș, iar când a venit la Dinamo, l-a săpat pe Ioan Andone.

Ripensia a învins la Mioveni și a produs o surpriză plăcută, creându-i impresia lui Ciprian Urican că este un fel de Mafalda. La partida Dunărea Călărași – ASU Politehnica, vectorul dominant a fost buna dispoziție din partea tuturor. UTA a suferit o drastică înfrângere pe teren propriu cu Sportul Snagov, ceea ce trezește motiv de îngrijorare.

În liga a treia, Național Sebiș și CSM Școlar Reșița s-au anulat reciproc, remizând, acum fiind în așteptarea unei iluzorii depunctări a echipei Șirineasa, ceea ce ar fi puțin probabil.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = sapte