Prestidigitație

Ceea ce s-a presupus, s-a întâmplat: fiind vorba de echipa Dinamo București, Federația Română de Fotbal a mărit numărul de echipe de la 14 la 16 pentru a nu retrograde nimeni. Cel puțin așa pare după prima etapă a barajului dintre Chindia Târgoviște și CS Mioveni.

Chiar dacă au fost condiții speciale de disputare a campionatului, FRF a fost total depășită, mai mult preocupată de soarta echipei Dinamo decât de problemele generale. Nici LPF nu este mai prejos, rezumându-se la câteva declarații nefondate ale secretarului Justin Ștefan, deoarece președintele Gino Iorgulescu are alte griji.

Firesc, au apărut nemulțumiri, FCSB anunțând că va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv acualul clasament din play-off. Pe de altă parte, au apărut probleme de ordin financiar la mai toate echipele din liga întâi. Acest aspect nu trebuie să mire pe nimeni, deoarece legea sponsorizării rămâne mereu neclară. Aceste probleme ar trebui să-l preocupe pe ministrul tineretului și sportului, Stroe, și nu să se preocupe de probleme mărunte care nu-i aparțin.

A rămas puțin timp, aproape două săptămâni, până când va începe noul campionat. Echipele sunt concentrate pe întărirea și completarea loturilor. De la campioana CFR Cluj au plecat cinci jucători, fără a veni vreunul. Totuși să menționăm că există mari datorii la clujeni față de jucători, desi aceste probleme sunt ascunse cu mare grijă.

Acum la modă sunt antrenorii spanioli, astfel că, după FC Hermannstadt, o altă echipă, Viitorul, a numit un antrenor spaniol, Ruben de la Barerra. Politehnica Iași s-a despărțit de antrenorul Mircea Rednic, desi echipa ieșeană a scăpat de retrogradare. UTA, nou promovată, a renunțat la șase jucători, dar s-a grăbit să-i achiziționeze pe Ioan Hora, Neluț Roșu și Vlad Morar.

Liga a doua va începe cu o săptămână mai târziu, așa că echipele Ripensia și ASU Politehnica se pregătesc asiduu pentru noul sezon, susținând partide amicale și antrenamente specifice. Să subliniez reușita echipelor Progresul Ezeriș și Avântul Periam, care au promovat în liga a treia. Cu un singur candidat, AJF Arad și-a ales președintele în persoana lui Răzvan Cadar, care întâmplător este și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × sapte =