Raze de soare

România U 21 a debutat în competiția europeană cu o victorie eclatantă în fața echipei Croației. Jucătorii români au făcut uitate unele greșeli din perioada premergătoare întrecerii, evoluând cu multă dezinvoltură și sancționând cu promptitudine marile erori din defensiva croată. Echipa adversă a intrat pe teren cu un ușor aer de superioritate, imediat risipit de cele două goluri reușite de români.

De această data VAR-ul ne-a fost favorabil în două situații în care un arbitru atent nu ar fi avut nevoie de ajutor. Așa că părerea mea legată de VAR rămâne aceeași. Ca o curiozitate, primul gol și al patrulea au fost marcate de doi jucători din această parte de țară: orădeanul Pușcaș și arădeanul Adrian Petre.

După înfrângerea în fața Franței, echipa Angliei întâlnește echipa României. În cazul unei victorii a echipei noastre, englezii își pot face bagajele pentru întoarcerea în regat.

Rămâne de neînțeles faptul că sârbul Jovici, legitimat la Real Madrid, evoluează la Campionatul European, în timp ce românului Răzvan Marin i-a fost oprită participarea. Este o mare greșeală a FRF-ului și a firmei care-l impresariază pe Marin. De fapt, ce să mai vorbim de FRF, dacă un fost sportiv de talia lui Michel Platini s-a comportat ca un borfaș de pe malurile Dâmboviței.

Echipelor românești FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova li s-au repartizat adversari accesibili în această etapă preliminară. George Becali l-a înregimentat la FCSB pe fostul arbitru Alexandru Tudor, de la care se așteaptă să introducă un regim de austeritate jucătorilor, cărora le va fi interzis accesul la aparatele TV la baza de antrenament.

Hermannstadt Sibiu și-a păstrat locul în liga întâi după confruntarea cu Universitatea Cluj, echipă care a constituit o mare deziluzie. Principalul vinovat este Ioan Ovidiu Sabău, care a cedat sentimentalismelor și l-a adus pe Bogdan Lobonț la echipă. Explicația lui Vasile Miriuță că a ales echipa maghiară Kissvarda, invocând apropierea de familie, nu prea stă în picioare. Localitatea respectivă se află în nord-estul Ungariei, la granița cu Ucraina, la o distanță apreciabilă față de Budapesta.

În schimb, Dan Alexa a ales să o antreneze pe Astra Giurgiu, care are un finanțator capricios, în persoana lui Ion Niculae. Imediat după ce Florin Prunea a ajuns manager general la Dinamo, au și început problemele legate de transferuri.

Vara trecută a apărut la Arad Marius Stan, fostul primar al Galațiului și fost președinte al Oțelului. La acea oră am apreciat disponibilitatea lui Stan de a se implica în activitatea clubului UTA. Dar acum observăm că Marius Stan a luat la rând orașele țării cu echipe de tradiție, doar-doar va prinde un post de conducere, ceea ce e puțin deplasat.

În meciurile de baraj pentru promovare în liga a treia, Fortuna Becicherecu Mic se poate considera câștigătoare, în timp ce Progresul Pecica și Retezatul Hațeg amână deznodământul până la jocul retur de sâmbătă.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 48