Semnificații

În urmă cu câteva zile a avut loc la București tragerea la sorți a grupelor de la turneul final al Campionatului European ediția 2020. Este pentru prima dată în istoria acestei competiții când s-a efectuat tragerea la sorți înainte de a se cunoaște toate echipele finaliste. Motivul ar fi că mai sunt de disputat baraje pentru calificarea a patru echipe, și echipa României regăsindu-se în această situație, iar în cazul fericit al calificării, ar face parte dintr-o grupă cu Olanda, Ucraina și Austria.

Până atunci, echipa Burleanu l-a numit selecționer pe Mirel Rădoi. Timpul va dovedi dacă alegerea a fost una fericită sau nu. Deși sala de la Romexpo București a fost destul de încăpătoare, organizatorii au făcut niște omisiuni regretabile, prin a nu-i invita pe componenții echipei naționale din perioada 1990-2000, poate cea mai fastă din istoria fotbalului românesc.

Liderul ligii întâi, CFR Cluj, nu a putut trece de FC Hermannstadt, dar și-a păstrat poziția în clasament, profitând de înfrângerea echipei FC Viitorul la Botoșani. Partida de la Botoșani s-a disputat în condiții neobișnuite, terenul fiind acoperit cu zăpadă, iar marcajele nefiind vizibile. Normal, partida trebuia amânată, așa cum s-a procedat în cazul FC Voluntari – FCSB, care trebuia reprogramată peste 24 de ore, așa cum prevede regulamentul. Dar disputa s-a amânat pentru o dată care va fi stabilită ulterior.

La capitolul surprize remarc victoria echipei Sepsi Sfântu Gheorghe în fața mult mai galonatei Universitatea Craiova și victoria externă a Clinceniului în fața echipei Chindia Târgoviște. Gaz Metan Mediaș și-a bătut joc de șansa sa, ratând o lovitură de pedeapsă și primind un gol relativ ușor în partida de la Giurgiu cu Astra.

În liga a doua, UTA a fost învinsă de Dunărea Călărași într-o partidă fără veleități ofensive și, culmea, cu Melinte înscriind în propria poartă. Performeră a etapei se poate considera ASU Politehnica, învingătoare la Mioveni, continuând seria rezultatelor bune de la venirea antrenorului Octavian Benga. În schimb, Ripensia alunecă ușor spre subsolul clasamentului, ceea ce nu e bine.

CSM Reșița, în frunte cu antrenorul Dorinel Munteanu, a obținut un meritoriu rezultat de egalitate la Cluj cu Universitatea, echipă care pornise în campionat cu gânduri de promovare. O altă formație cu dorință de promovare, Rapid București, a fost învinsă clar la Constanța de Farul. În sfârșit, această imprevizibilă Metaloglobus a încurcat socotelile Petrolului chiar pe terenul acesteia. De aceea partida UTA – Petrolul, de la sfârșitul săptămânii, capătă și mai mari dimensiuni cu conotații deosebite.

S-a încheiat turul ligii a treia, cu un lider scontat, Universitatea Craiova 1948. Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Lipova, care și în campionatul trecut s-a ”bătut” la promovare, iar podiumul este completat de Crișul Chișineu Criș, la egalitate de puncte cu ocupanta locului secund. O formație care a deziluzionat în acest tur, CSC Dumbrăvița, s-a trezit tocmai în ultima etapă și i-a administrat o lecție usturătoare grupării din Cermei.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 3