Sentimentalism

Meciurile din liga întâi se desfășoară fără spectatori pe un fond muzical înregistrat probabil în anii trecuți. Nu poate fi vorba sub nici o formă de un termen de comparație cu ambianța creată de prezența fizică a spectatorilor. Măsurile de reluare mult așteptate se amână sine die.

În asemenea condiții s-a desfășurat derby-ul CFR Cluj – Universitatea Craiova, câștigat, zic eu, pe merit de craioveni. Gazdele au evoluat modest, cu același joc stereotip, fără nerv. Cu toate acestea, arbitrul Kovacs Istvan a comis două mari greșeli, ambele în detrimentul clujenilor: Vlădoiu l-a faultat în careu pe Costache, impunându-se o lovitură de pedeapsă, iar ofsaidul lui Mihăilă la golul al doilea a rămas nesancționat. În urma acestui rezultat situația s-a complicat în fruntea clasamentului din play-off, urmând ca ultimele cinci etape să decidă campioana țării.

FC Botoșani a învins la Mediaș pe Gaz Metan, întărindu-mi convingerea că în jocul precedent de pe teren propriu cu CFR Cluj moldovenii au lăsat-o mai moale. Pe zi ce trece mult trâmbițata echipă a FCSB-ului își arată slăbiciunile sau neputința de a câștiga vreo partidă. Astra Giurgiu, o echipă lipsită de griji și de motivație, a învins FCSB-ul, adâncind și mai mult criza prin care trece echipa bucureșteană.

În competiția play-out, Viitorul și Sepsi Sfântu Gheorghe au desfășurat o partidă spectaculoasă cu șase goluri. Celelalte trei partide s-au încheiat cu victorii ale echipelor oaspete, fapt mai rar întâlnit. Înfrângerea Chindiei la Târgoviște cu Poli Iași a dus la demiterea antrenorului Viorel Moldovan, Emil Săndoi fiind un posibil înlocuitor.

FC Hermannstadt a mai suferit o înfrângere, de data aceasta cu Clinceniul, demonstrând astfel cât se pricepe Ana Maria Prodan la fotbal. Nici situația antrenorului Adrian Mihalcea nu este prea clară, deoarece Dinamo a fost învinsă pe teren propriu de o echipă de cartier, FC Voluntari.

La sfârșitul acestei săptămâni începe competiția play-off în liga a doua. În așteptarea deciziei TAS de la Lausanne, UTA va întâlni pe teren propriu echipa Petrolul Ploiești, partidă care se va desfășura și ea fără spectatori.

A plecat dintre noi Ionuț Popa, un antrenor apreciat de toate echipele la care a activat. A lăsat în urmă regrete, iar gestul celor de la Poli Iași care s-au prezentat la Arad în frunte cu fostul președinte al consiliului de administrație al clubului rămâne unul demn de toată admirația.

 

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu

Ovidiu Păcurariu
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 × unu =