În sfârșit!

Perioada de pauză competițională fotbalistică ne aduce câteva surprize. Una dintre acestea, care merită subliniată, este aceea că din returul Ligii întâi, postul de televiziune Digi Sport va transmite toate cele nouă partide din fiecare etapă. Nu știm cum a fost posibilă această rocadă, cum nu știm amănunte nici când a fost cedat dreptul de televizare unui post anonim de televiziune. Nu că s-ar ridica nivelul fotbalului de la noi, dar cel puțin mai mulți spectatori vor beneficia de vizionarea campionatului.

Probabil că vom urmări și primul meci amical al echipei naționale cu reprezentativa Bulgariei. Generalul Iordănescu anunță că va convoca doar jucători din campionatul intern. Nici n-ar putea face altceva, deoarece jucătorii români aflați în străinătate sunt angrenați în campionate aflate în plină desfășurare.

Mirajul Orientului Apropiat îi face pe mulți antrenori și jucători să nu poată dormi liniștiți. Doar că nu pentru toți acest El Dorado se prezintă sub cele mai bune auspicii. De exemplu, nu cred că Olăroiu va mai rămâne antrenor la echipa națională a Arabiei Saudite după rezultatele din Cupa Asiei.

Echipele de top din campionatul intern încorporează jucători care nu au mai jucat de mult nicăieri. Probabil sunt mai ieftini și mai docili. Un caz aparte îl constituie Gabi Tamaș care a optat pentru Steaua. Sincer, îi doresc viață lungă la Steaua, cu rezultate bune. Doar că el a venit accidentat și posibilitatea folosirii lui la echipă este puțin compromisă. Orice echipă care se respectă și face mereu apel la blazonul ei trebuie să includă un control medical minuțios înainte de a semna contractul, ceea ce i-a scăpat lui Valeriu Argăseală.

Și la capitolul antrenori au fost câteva mutări surprinzătoare. Pe Cristian Pustai îl cunosc de pe vremea când era jucător la Gaz Metan Mediaș. L-am apreciat un om serios, sobru, mai ales că este profesor de matematică, dar faptul că a ajuns la Rapid mi-a ridicat mari semne de întrebare. Mircea Rednic a revenit la Petrolul Poiești, iar Eugen Trică la CFR Cluj. Dacă doctorul Iuliu Mureșan, atotcunoscător în fotbal, după cum însuși se laudă, a apelat la soluția Trică, înseamnă că echipa CFR Cluj se află pe o pantă descendentă greu de controlat.

Și managerii s-au mai mișcat. Dacă un fotbalist nu poate să beneficieze decât de două transferuri într-un campionat, iată că la manageri nu se aplică același altgortim. De exemplu, Narcis Răducan a trecut pe la trei cluburi în răstimp de patru luni. El invocă același motiv: are puncte de vedere și principii diferite față de patron. Îi reamintesc lui Răducan că el este o persoană de execuție, iar patronul o persoană de decizie. Așa că nu stau pe același palier, cel puțin în luarea deciziilor.

Echipele din zona noastră din liga secundă s-au întărit în această perioadă cu noi jucători, cele mai multe și spectaculoase transferuri efectuându-se la F.C. Caransebeș. Nimeni nu vrea să retrogradeze.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = sase