Sub semnul mirării

Febra organizării a patru meciuri la București în cadrul turneului final din cadrul campionatului european de fotbal din anul 2020 a aprins imaginația multora. Un exemplu elocvent este Gheorghe Popescu. A fost un fotbalist de excepție, evoluând la cel mai înalt nivel în Europa la Barcelona, Galatasaray, cu care a câștigat Europa League, motiv pentru care merită toată admirația noastră.

Din păcate, după abandonarea activității competiționale a avut o evoluție sinuoasă în fotbal, totul culminând cu o regretabilă condamnare legată de dosarul transferurilor. Acum se prezintă în postura de consilier onorific al premierului în probleme de fotbal. Ca prim pas era bine să o fi informat pe doamna Dăncilă că stadionul Giulești și stadionul Rapid sunt una și aceeași locație. Cu o naivitate demnă de o cauză mai bună susține niște inepții legate de organizarea competiției mai sus amintite, construind într-un timp foarte scurt autostrăzi, căi ferate sau modificarea și modernizarea celor două aeroporturi din capitală. Era bine cineva să-i atragă atenția asupra celor afirmate de el, pentru a nu se acoperi de ridicol.

Până atunci, liga întâi își arată fațetele mai puțin plăcute ale desfășurării competiției. După CFR Cluj, care și-a dat arama pe față, mai nou și clubul Dinamo își arată slăbiciunile. Evoluțiile slabe ale echipei au generat disensiuni, ajungându-se la un conflict deschis între antrenorul Florin Bratu și jucătorul Dan Nistor, acesta din urmă condiționând rămânerea lui la Dinamo de plecarea lui Bratu, numai în acest caz. Mi se pare cam mult. În sfârșit, cred că Florin Bratu și-a dat seama că este mai grea munca de antrenor decât cea de a filosofa pe teme fotbalistice la emisiuni TV. Între timp Bratu a plecat de la Dinamo, iar Dan Nistor a rămas. Astfel s-a creat un precedent periculos, pe care Negoiță, în ignoranță, nu-l sesizează. În mod normal, Nistor trebuia dat afară. Managerul general al clubului Dinamo, Ionel Dănciulescu, și-a dat seama că poartă o răspundere prea grea, cu mult peste capacitățile sale, și a demisionat din acest post.

Din păcate, nou promovata echipă a Sibiului nu poate face față decât cu greu rigorilor ligii întâi, fiind învinsă pe teren propriu de CFR Cluj după o evoluție neconvingătoare a clujenilor. Iar Dorinel Munteanu a debutat cu o victorie la Botoșani cu noua sa echipă, Concordia Chiajna. M-aș bucura dacă și-ar da seama că la această victorie o contribuție majoră o are și fostul antrenor Ionuț Badea.

În eșalonul secund, echipele din zona noastră nu ne-au dat prea multe motive de satisfacție. UTA a fost învinsă la Snagov la limită, dovedindu-se o victimă a propriilor erori. Ripensia a fost învinsă la scor la Târgu-Jiu, în timp ce ACS Poli a fost învinsă de anonima echipă a Baloteștiului. La ACS situația echipei pare a fi dramatică, fără o posibilitate viabilă de reabilitare. Iată unde duce infatuarea și neștiința unora. Singura performeră a fost ASU Politehnica Timișoara, care a învins pe CS Mioveni, ce-i drept, la un scor minim, dar tot victorie se numește. În Cupa României, UTA și ASU Politehnica se străduie să-și continue drumul în această competiție, fapt care nu poate să nu stârnească admirația tuturor.

În liga a treia, Șoimii din Lipova nu s-au dezmințit și au obținut a cincea victorie consecutivă și conduc în clasament fără vreun contracandidat. Această echipă modestă merită toată aprecierea. În schimb, două echipe candidate la promovare se dau în petec la fiecare pas: CSM Reșița și Național Sebiș. Reșița a fost învinsă la Giarmata, ridicând mari semne de întrebare asupra valorii jucătorilor pentru care s-au făcut mari eforturi financiare. La Național Sebiș sistemul Păcală și Tândală funcționează din plin, echipa pierzând la un neverosimil scor de 4-0 în fața nou promovatei din Chișineu-Criș.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = treizeci cinci