Succint

Victoria echipei naționale în fața Austriei nu poate fi contestată de nimeni, dar de aici până la a i se da dimensiuni mult prea mari…e cam mult. Să nu uităm că echipa Austriei a fost lipsită de patru titulari, iar această competiție, Cupa Națiunilor, înlocuiește seria meciurilor amicale pe care echipele naționale le disputau înaintea unor competiții oficiale.

Între timp s-a reluat campionatul ligii întâi cu aceleași dispute modeste și greșeli de arbitraj. De exemplu, arbitrul Florin Andrei, aflat la câțiva metri de fază, nu a văzut hențul clar al lui Tofan în careu în partida cu UTA. Cu siguranță, Fl. Andrei va arbitra un important joc în liga a doua sau va fi arbitru de rezervă la un meci de liga întâi. Astfel UTA a trebuit să se mulțumească cu un rezultat de egalitate la Pitești și așteaptă cu circumspecție partida cu Poli Iași, care vine la Arad după o înfrângere usturătoare pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș.

Dinamo, cu toată armada spaniolă, n-a reușit decât un rezultat de egalitate în partida cu FC Botoșani. FCSB pornise bine în campionat, dar a fost stopată de FC Voluntari, surprinzător, ce-i drept, dar antrenorul Anton Petrea începuse să dea lecții altora.

Chindia Târgoviște și-a permis luxul de rata o lovitură de la 11 m și a trebuit să se mulțumească cu puțin la Clinceni. O dată a avut noroc și Sepsi Sfântu Gheorghe, când a egalat la Giurgiu în ultimul minut de joc. CFR Cluj, așa cum ne-a obișnuit, a arătat un joc lipsit de spectaculozitate, dar antrenorul Dan Petrescu dă dovadă de un cinism exagerat, afirmând că pe el nu-l interesează decât rezultatul.

Aflată încă din primele minute în inferioritate numerică, Artean fiind eliminat, echipa Viitorul nu a putut face față Universității Craiova, fiind învinsă categoric chiar la Ovidiu. Astfel Craiova devine lider cu nouă puncte din trei partide, dar să nu uităm că a fost eliminată din preliminariile Europa League de anonimii de la Lokomotiv Tbilisi.

Surprinzător, dar liga a doua ne rezervă jocuri spectaculoase, încheiate uneori cu rezultate neașteptate. CSM Reșița și-a mai dres puțin blazonul, învingând Aerostar Bacău, o echipă aflată în degringoladă. Pandurii Târgu Jiu, în frunte cu Călin Cojocaru, continuă rezultatele catastrofale, fiind învinsă pe teren propriu de Turris Turnu Măgurele la un scor categoric.

ASU Politehnica a învins Farul Constanța, o echipă cu pretenții la promovare, și s-a instalat pe locul al treilea în clasament. Mulți l-au descoperit pe tânărul portar al timișorenilor, Borbei, dar ar fi bine de știut că el s-a remarcat anul trecut la o partidă dintre echipele de juniori ale României și Ciprului, când a marcat un gol în poarta insularilor, șutând din propriul careu.

Și acum despre o familie longevivă în sport la un nivel elevat: Dușan Radin, născut la Timișoara, a jucat fotbal la C.A.M. Timișoara, CA Câmpulung Moldovenesc, CCA, UTA (campion în 1954) și Vagonul Arad. Fiul său, Radin Dușan Jr., i-a călcat pe urme, evoluând la UTA, Vagonul, CFR Arad și Victoria Ineu. Acum, cu bucurie, strănepoata lui Dușan Radin, Ariana Kelemen-Radin, arădeancă get-beget, va evolua la 19 ani în liga întâi de baschet la echipa din Brașov.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Ovidiu Păcurariu †

<span style='border:2pt solid black; padding:0px 1px;'>Ovidiu Păcurariu †</span>
Data nasterii: 10 Aprilie 1951, Arad. Absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Mecanică, Specialitatea TCM - promoția 1975; 1980-1984, vicepreședinte al secției Fotbal Vagonul Arad; 1991-1998: jurnalist la săptămânalul Fotbal Vest; 1998-2005, purtător de cuvânt A.C.U. Arad; fiul regretatului Păcurariu Gheorghe, component al echipei Politehnica Timișoara în perioada 1945-1950, cu care a promovat în Divizia A în anul 1948.
Decedat: 31.01.2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − opt =